Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Palackba zárt tündér

2019. július 11. 11:50
A VeszprémFest-en az opera, a Rozé, Rizling és Jazz Napokon pedig egy édes fehérbor varázsol. Egyenesen a tokaji borrégióból érkezett Veszprémbe mai borajánlatunk, ami nevéhez hűen, varázslatos hangulatot teremt annak, aki megkóstolja.

„Tündérek nem léteznek, a mese nem válik valóra.” Pontosan ez a két állítás dől meg a bornapokon, ha megkóstolják Kardos Gábor tokaji „Tündérmese” névre keresztelt cuvée-jét.

Már a tavalyi évben is megjelent a Rozé, Rizling és Jazz Napokon ez a borkülönlegesség, idén pedig ismét a kínálat közt szerepel ez az édes, zamatos fehérbor.

A Tokaji borrégióból, Mádról érkezett Kardos Gábor idén is Veszprémbe. Családi borászatot üzemeltetnek, ahol egyszerű a munkamegosztás: édesapja szőlész, a fiú pedig borász.

Az ő munkájuk gyümölcse a Tündérmese, ami egy furmint, hárslevelű és sárgamuskotály házasítása. Igazi édes ízkavalkád, hölgyeknek kifejezetten ajánlott.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Syrah-ja nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2023-as Magyar Bor Nagydíjat. 2024. január 4. 11:45 Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Főzőkurzusra az ember elsősorban azért megy, hogy valamilyen különleges fogás elkészítésével ismerkedjen meg. De nem csak ezért érdemes menni: hanem azért, mert egészen más hangulata van annak, amikor egyedül kísérletezel a konyhában, meg annak, amikor egy csapat idegennel együttműködve hozol össze valami igazán finomat. 2023. december 27. 9:57 Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Finomak, ötletesek, nem mindennapiak, gyorsan elkészíthetőek, és a rájuk szánt időt és energiát tekintve garantáltan érzi a megajándékozott, hogy szeretettel gondolunk rá és fontos nekünk. Mindjárt itt a karácsony, ám ha még nem sikerült volna megtalálni a tökéletes ajándékot, ezekkel az egyszerű, ám nagyszerű gasztroajándékokkal az utolsó pillanatban is garantáltan meglepetést tudunk okozni. 2023. december 22. 21:53 A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában  A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – derült ki a Pick Zrt. reprezentatív felméréséből. 2023. december 31. 16:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.