2019. október 24. // Salamon névnap

Palackba zárt tündér

2019. július 11. 11:50
A VeszprémFest-en az opera, a Rozé, Rizling és Jazz Napokon pedig egy édes fehérbor varázsol. Egyenesen a tokaji borrégióból érkezett Veszprémbe mai borajánlatunk, ami nevéhez hűen, varázslatos hangulatot teremt annak, aki megkóstolja.

„Tündérek nem léteznek, a mese nem válik valóra.” Pontosan ez a két állítás dől meg a bornapokon, ha megkóstolják Kardos Gábor tokaji „Tündérmese” névre keresztelt cuvée-jét.

Már a tavalyi évben is megjelent a Rozé, Rizling és Jazz Napokon ez a borkülönlegesség, idén pedig ismét a kínálat közt szerepel ez az édes, zamatos fehérbor.

A Tokaji borrégióból, Mádról érkezett Kardos Gábor idén is Veszprémbe. Családi borászatot üzemeltetnek, ahol egyszerű a munkamegosztás: édesapja szőlész, a fiú pedig borász.

Az ő munkájuk gyümölcse a Tündérmese, ami egy furmint, hárslevelű és sárgamuskotály házasítása. Igazi édes ízkavalkád, hölgyeknek kifejezetten ajánlott.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Ők adják Veszprém borát
Ők adják Veszprém borát
2019-ben a csopaki Söptei Pince adja egy éven át Veszprém város borát. Kik ők, és mit kell tudni a 2017-es Varázslatról? A birtokon Söptei Zsolt, a családi pincészet borásza fogadott minket.
Egyre népszerűbb a “guruló étterem”
Egyre népszerűbb a “guruló étterem”
A két éve útjára indult BazsaLicom nemcsak a Balatont, hanem az egész országot meghódítva egyenesen a streedfood kínálat élére gurult. Megkérdeztük Balázst és Lillát, hogyan lett az olasz álomból igazi dolce vita, és hogy mitől ilyen népszerűek a food truckok.
Egy lóugrással a sajtgyártásba
Egy lóugrással a sajtgyártásba
Bár a környéken sokaknak lehet ismerős és ismert a nemesvámosi Tekeresvölgyi Sajtműhely neve, minket most az érdekelt, mi a birtok története, és milyen további fejlesztéseket terveznek a több mint tíz éve működő manufaktúrában.
Majdnem olyan a pizza, mint Nápolyban
Majdnem olyan a pizza, mint Nápolyban
A néhány hete nyílt Veszprémium pizzériába látogattunk el, ahol a tapasztalt szakács azt mondja, a nápolyi stílusú technikával készülő pizzája megtévesztésig hasonlít az eredetire.
Káposztás vagy szilvás: mindegy, csak gombóc legyen
Káposztás vagy szilvás: mindegy, csak gombóc legyen
Szombaton az édes és sós gombócok összes létező ízkombinációját megkóstolhattuk Bakonynánán a XI. Gombófesztiválon. A Nána települések találkozójaként is említett hétvégén két napon át kulturális, szórakoztató programok és gömbölyded falatok várják az érdeklődőket.
2019. október 24. // Salamon névnap