2019. október 15. // Teréz névnap

Nemzetközi mérce, hazai ízvilág

2019. július 12. 3:00
Tavaly még nem, idén viszont már szerepel a Rozé, Rizling és Jazz Napok kínálatában a zöld veltelini is. Karakteres, gyümölcsös ízvilág érkezett Badacsonyból a veszprémi poharakba.

A badacsonyi Büttner Borbirtokon nem ismernek megalkuvást, ha a borok minőségéről van szó. Minden egyes terméküknél nemzetközi mércét vesznek alapul, miközben megpróbálják bemutatni a badacsonyi térségre jellemző sajátos jegyeket.

Ez a mentalitás vezérelte a 2018-as zöld veltelini készítését is, ami idén megtalálható a Rozé, Rizling és Jazz Napok kínálatában is.

A Büttner Borbirtok nem egy régi borászat Badacsonyban, ám annál nagyobb lendülettel és elszántsággal vágtak bele olyan fajták készítésébe is, amelyek kevésbé elterjedtek a Balaton-felvidéken.

Így került palackba a zöld veltelini is, amely egy rendkívül karakteres ízvilágú, friss, nyári bor. A péntek esti borozgatáshoz kiváló társ.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Egy lóugrással a sajtgyártásba
Egy lóugrással a sajtgyártásba
Bár a környéken sokaknak lehet ismerős és ismert a nemesvámosi Tekeresvölgyi Sajtműhely neve, minket most az érdekelt, mi a birtok története, és milyen további fejlesztéseket terveznek a több mint tíz éve működő manufaktúrában.
Majdnem olyan a pizza, mint Nápolyban
Majdnem olyan a pizza, mint Nápolyban
A néhány hete nyílt Veszprémium pizzériába látogattunk el, ahol a tapasztalt szakács azt mondja, a nápolyi stílusú technikával készülő pizzája megtévesztésig hasonlít az eredetire.
Káposztás vagy szilvás: mindegy, csak gombóc legyen
Káposztás vagy szilvás: mindegy, csak gombóc legyen
Szombaton az édes és sós gombócok összes létező ízkombinációját megkóstolhattuk Bakonynánán a XI. Gombófesztiválon. A Nána települések találkozójaként is említett hétvégén két napon át kulturális, szórakoztató programok és gömbölyded falatok várják az érdeklődőket.
Egy Barkasban boroztam
Egy Barkasban boroztam
A finom falatok után egy kis frissitővel folytatjuk gasztro kirándulásunkat az Utcazenén: kedvenc italos Food Truckom idén a Borkas.
3+1 tipp, ha valami édesre vágysz az Utcazenén
3+1 tipp, ha valami édesre vágysz az Utcazenén
Ha fesztivál, akkor burger és húsos ételek minden mennyiségben, igaz? Az Utcazene food truck különítményén valóban dőzsölhetünk a klasszikus és kicsit különlegesebb street foodokban, de ha elcsábulnánk valami édesre, akkor is bőven találunk izgalmas ízeket. Íme, a mi kedvenceink a kínálatból.
2019. október 15. // Teréz névnap