Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Világfajta magyar jegyekkel

2019. július 14. 4:00
Ma véget ér az idei Rozé, Rizling és Jazz Napok, de a jó borokból még mindig nem fogytunk ki. Utoljára egy Balaton-felvidéki sauvignon blanc-ot ajánlunk, egyenesen a Káli-medence lankáiból.

Hosszú gondolkodás után sem tudnánk a Balaton-felvidéki Káli-medencéhez hasonlítható térséget említeni az országból. A Balaton tükörvize, a lankás vidék mind-mind megtalálható itt, benne pedig Köveskálon a Káli Kövek Borászat.

Ezt a természeti szépséget megragadva és a térség specifikumait kiemelve készíti borait Szabó Gyula, aki az idei Rozé, Rizling és Jazz Napokra egy sauvignon blanc fehérborral készült.

A sauvignon blanc-ot világszinten ismerik, nem mondhatjuk rá, hogy kifejezetten magyar fajta, ugyanakkor alkalmas arra, hogy kellő hozzáértéssel a borászok belecsempésszenek olyan jegyeket, amitől igazán különleges lesz és össze nem téveszthető más országbeliekkel.

Érdemes a Rozé, Rizling és Jazz Napokat ezzel a könnyű nyári borral zárni.

Sorozatunk ezzel véget ért, stílszerűen pedig mi mást is kívánhatnánk a fesztivál végeztével, mint hogy „Egészsügünkre!”

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Syrah-ja nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2023-as Magyar Bor Nagydíjat. 2024. január 4. 11:45 Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Főzőkurzusra az ember elsősorban azért megy, hogy valamilyen különleges fogás elkészítésével ismerkedjen meg. De nem csak ezért érdemes menni: hanem azért, mert egészen más hangulata van annak, amikor egyedül kísérletezel a konyhában, meg annak, amikor egy csapat idegennel együttműködve hozol össze valami igazán finomat. 2023. december 27. 9:57 Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Finomak, ötletesek, nem mindennapiak, gyorsan elkészíthetőek, és a rájuk szánt időt és energiát tekintve garantáltan érzi a megajándékozott, hogy szeretettel gondolunk rá és fontos nekünk. Mindjárt itt a karácsony, ám ha még nem sikerült volna megtalálni a tökéletes ajándékot, ezekkel az egyszerű, ám nagyszerű gasztroajándékokkal az utolsó pillanatban is garantáltan meglepetést tudunk okozni. 2023. december 22. 21:53 A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában  A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – derült ki a Pick Zrt. reprezentatív felméréséből. 2023. december 31. 16:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.