2019. december 7. // Ambrus névnap

Mennyit kell utazni egy jó hamburgerért?

2019. július 18. 2:30
Újra a városba érkezett a Food Truck karaván. A választék zavarba ejtő, de szerencsére a minőségre már Veszprémben sem csodálkozunk rá.

A büfékocsik étlapja egészen különleges elemeket is tartalmaz, és mindenkit arra biztatok, hogy kóstolgassa ezeket a héten, amíg Veszprémben állomásozik a Food Truck Show. Engem viszont jobban érdekelt az, hogy hol állnak kedvenc őslakos utcai büféink az országjáró társasághoz képest – ebben a kérdésben pedig az alap hamburgerek jelenthetnek összehasonlítási alapot.

A szerda délutáni belvárosi uzsonnám után pedig arra jutottam, hogy nem kell messzire mennünk, ha jó hamburgert szeretnénk enni: helyi kedvenceink, a Szendvics büfé vagy Tamás bátya simán hozza azt a színvonalat, amit az utazó szakácsok. A Deep Burger klasszikus hamburgere például időnként kifejezetten a Szendvicses ízvilágra emlékeztetett, és egyébként árban is nagyjából a veszprémi büfé hasonló felszereltségű burgerével van partyban.

Ha nagyon röviden kell megfogalmaznom a tanulságot, akkor három pontban a következő lenne: 1. A veszprémi büfék minőségben egyáltalán nincsenek lemaradva az országos mezőnytől. 2. Ha a Food Truck-ok kínálatából válogattok, felejtsétek el az alap kajákat, azokat bármikor megkapjátok itthon is. Menjetek rá a legspécibb ételekre, a különlegességeket kóstoljátok! 3. A legmeglepőbb az volt, hogy nincsenek fesztiválárak, a street food ugyanannyiba kerül az Utcazenén, mintha egy random unalmas szerda délután lenne.

Söge
Domján Attila
2019. december 7. // Ambrus névnap