Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújult az úrkúti orvosi rendelő

2019. július 24. 13:59
22 millió forintból újították meg az orvosi rendelőt, a hozzá tartozó szolgálati lakást, valamint szereztek be orvosi eszközöket.

Úrkút Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Település és Területfejlesztési Operatív Program Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése elnevezésű pályázati felhívására, amelyen valamivel több, mint 22 millió forintos pályázati támogatást nyert az orvosi rendelő és az ahhoz tartozó szolgálati lakás épületének megújítására, valamint orvosi eszközök beszerzésére.

A beruházás során hőszigetelést végeztek a homlokzaton és a födémen, felújították a rendelő burkolatait, falait, mennyezeteit és vizesblokkjait, valamint az épület körüli járda és a rámpa újult meg. Ezen kívül akadálymentesítést végeztek és egészségügyi eszközöket is beszereztek. Többek közt szűrőaudiométert, nőgyógyászati vizsgálóasztalt, Doppler készüléket, vérnyomásmérőt és defibrillátort.

A projekt tartalmazta egy új laptop és a hozzá tartozó operációs rendszer beszerzését is - számolt be a sajtónak a projekt előkészítéséért felelős Pro Veszprém Nonprofit Kft. ügyvezetője, Ferenczy Gábor szerda délelőtt Úrkúton.

- Büszkén és boldogan elmondhatjuk, hogy az Európai Unió támogatásával hosszú távra megvalósult az orvosi rendelő energia- és erőforrás hatékonyságának növelése, a háziorvosi ellátás infrastrukturális feltételei a mai kor követelményeinek megfelelőek lettek. Ezzel a kivitelezéssel is az önkormányzat egyik újabb hosszú távú célja valósult meg, egyrészt az Úrkúton élők életminőségének javítása, másrészt a település intézményhálózatának vonzóbbá tétele - hangsúlyozta a projektátadón Úrkút jegyzője, dr. Puskády Norbert.

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter emlékeztetett, a közelmúltban bölcsőde, óvoda és iskola újult meg Úrkúton, ami többek közt a polgármester, Fülöp Zoltánné érdeme. Kiemelte, a település sikeresen pályázott a Magyar Falu Programon is, melynek köszönhetően hamarosan a fogorvosi ellátást javítják.

dr. Puskády Norbert (középen) és Ovádi Péter (j)dr. Puskády Norbert (középen) és Ovádi Péter (j)

- A kormány kiemelt célként tűzte ki maga elé, hogy a fiatalok számára vonzóvá és élhetővé tegye a vidék kistelepüléseit. Apró finomhangolások, mint például ennek a 22 millió forintos beruházásnak a gyümölcse is segít abban, hogy a fiatalok a vidék mellett döntsenek- mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.