2020. február 24. // Mátyás névnap

Megújult az úrkúti orvosi rendelő

2019. július 24. 13:59
22 millió forintból újították meg az orvosi rendelőt, a hozzá tartozó szolgálati lakást, valamint szereztek be orvosi eszközöket.

Úrkút Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Település és Területfejlesztési Operatív Program Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése elnevezésű pályázati felhívására, amelyen valamivel több, mint 22 millió forintos pályázati támogatást nyert az orvosi rendelő és az ahhoz tartozó szolgálati lakás épületének megújítására, valamint orvosi eszközök beszerzésére.

A beruházás során hőszigetelést végeztek a homlokzaton és a födémen, felújították a rendelő burkolatait, falait, mennyezeteit és vizesblokkjait, valamint az épület körüli járda és a rámpa újult meg. Ezen kívül akadálymentesítést végeztek és egészségügyi eszközöket is beszereztek. Többek közt szűrőaudiométert, nőgyógyászati vizsgálóasztalt, Doppler készüléket, vérnyomásmérőt és defibrillátort.

A projekt tartalmazta egy új laptop és a hozzá tartozó operációs rendszer beszerzését is - számolt be a sajtónak a projekt előkészítéséért felelős Pro Veszprém Nonprofit Kft. ügyvezetője, Ferenczy Gábor szerda délelőtt Úrkúton.

- Büszkén és boldogan elmondhatjuk, hogy az Európai Unió támogatásával hosszú távra megvalósult az orvosi rendelő energia- és erőforrás hatékonyságának növelése, a háziorvosi ellátás infrastrukturális feltételei a mai kor követelményeinek megfelelőek lettek. Ezzel a kivitelezéssel is az önkormányzat egyik újabb hosszú távú célja valósult meg, egyrészt az Úrkúton élők életminőségének javítása, másrészt a település intézményhálózatának vonzóbbá tétele - hangsúlyozta a projektátadón Úrkút jegyzője, dr. Puskády Norbert.

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter emlékeztetett, a közelmúltban bölcsőde, óvoda és iskola újult meg Úrkúton, ami többek közt a polgármester, Fülöp Zoltánné érdeme. Kiemelte, a település sikeresen pályázott a Magyar Falu Programon is, melynek köszönhetően hamarosan a fogorvosi ellátást javítják.

dr. Puskády Norbert (középen) és Ovádi Péter (j)dr. Puskády Norbert (középen) és Ovádi Péter (j)

- A kormány kiemelt célként tűzte ki maga elé, hogy a fiatalok számára vonzóvá és élhetővé tegye a vidék kistelepüléseit. Apró finomhangolások, mint például ennek a 22 millió forintos beruházásnak a gyümölcse is segít abban, hogy a fiatalok a vidék mellett döntsenek- mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

2020. február 24. // Mátyás névnap