Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Féláron dupla élmény

2019. augusztus 5. 5:00
Augusztus 9-én rendezik meg az immáron hagyományos Állatkertek Napját. Ebből az alkalomból a veszprémi állatkert is látványetetésekkel készül, valamint a veszprémiek 50%-os kedvezménnyel tudnak belépni.

Az augusztusi dátum magyarázatáért egészen 1866-ig kell visszamennünk, ezen a napon nyitott meg a Fővárosi Állat- és Növénykert, ezzel elindítva a hazai állatkertek történelmét. Ma már szerte az országban ünneplik ezt az eseményt, így Veszprémben is.

Így tehát alig egy héttel az Állatkert legutóbbi ünnepségét követően – amikor a veszprémi vadaspark születésnapját ünnepelték az oroszlánokkal együtt a megjelentek – ismét ünnepségre készülnek a Gulya-dombon és a Veszprémvölgyben.

Rajzokkal csalogatták elő az oroszlánokat - vehir.hu

Eredményt hirdettek az állatkert által meghirdetett rajzpályázaton és egyúttal átadták az oroszlánkifutót a zoo 61. születésnapján csütörtökön Ovádi Péter, a térség önkormányzati képviselője az ünnepélyes eredményhirdetésen elmondta: az állatkert 61 évvel ezelőtt ezen a napon, 1958. augusztus 1-jén nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, és azóta is büszkeségére válik minden veszpréminek.

Elsőként Porga Gyula polgármester közösségi oldalán jelent meg az Állatkertek Napja kedvezménye, amely szerint

augusztus 9-én minden veszprémi lakcímkártyával rendelkező személy 50%-os kedvezménnyel tudja meglátogatni az állatkertet.

A város a különböző szolgáltatókkal együtt azon dolgozik, hogy a Veszprémen belüli távolságok is minél könnyebben áthidalhatók legyenek. Ezért a nyári időszakban a V-Busz elindította a 14E jelzésű járatát. A kisbusz sokszor tűnik fel a belvárosban, útvonala a vasút és az állatkert között halad.

fotó: V-BUSZ Facebookfotó: V-BUSZ Facebook

zoo
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.