2020. május 31. // Angéla névnap

Féláron dupla élmény

2019. augusztus 5. 5:00
zoo
Augusztus 9-én rendezik meg az immáron hagyományos Állatkertek Napját. Ebből az alkalomból a veszprémi állatkert is látványetetésekkel készül, valamint a veszprémiek 50%-os kedvezménnyel tudnak belépni.

Az augusztusi dátum magyarázatáért egészen 1866-ig kell visszamennünk, ezen a napon nyitott meg a Fővárosi Állat- és Növénykert, ezzel elindítva a hazai állatkertek történelmét. Ma már szerte az országban ünneplik ezt az eseményt, így Veszprémben is.

Így tehát alig egy héttel az Állatkert legutóbbi ünnepségét követően – amikor a veszprémi vadaspark születésnapját ünnepelték az oroszlánokkal együtt a megjelentek – ismét ünnepségre készülnek a Gulya-dombon és a Veszprémvölgyben.

Rajzokkal csalogatták elő az oroszlánokat - vehir.hu

Eredményt hirdettek az állatkert által meghirdetett rajzpályázaton és egyúttal átadták az oroszlánkifutót a zoo 61. születésnapján csütörtökön Ovádi Péter, a térség önkormányzati képviselője az ünnepélyes eredményhirdetésen elmondta: az állatkert 61 évvel ezelőtt ezen a napon, 1958. augusztus 1-jén nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, és azóta is büszkeségére válik minden veszpréminek.

Elsőként Porga Gyula polgármester közösségi oldalán jelent meg az Állatkertek Napja kedvezménye, amely szerint

augusztus 9-én minden veszprémi lakcímkártyával rendelkező személy 50%-os kedvezménnyel tudja meglátogatni az állatkertet.

A város a különböző szolgáltatókkal együtt azon dolgozik, hogy a Veszprémen belüli távolságok is minél könnyebben áthidalhatók legyenek. Ezért a nyári időszakban a V-Busz elindította a 14E jelzésű járatát. A kisbusz sokszor tűnik fel a belvárosban, útvonala a vasút és az állatkert között halad.

fotó: V-BUSZ Facebookfotó: V-BUSZ Facebook

zoo
vehir.hu

További cikkek

Ismét nyitva az állatkert
Ismét nyitva az állatkert
Korlátozások mellett ugyan, de ismét várja a látogatókat a Veszprémi Állatkert.
Egy kattintással állatkertté változhat otthonunk
Egy kattintással állatkertté változhat otthonunk
Bár a Veszprémi Állatkert a járvány elleni védekezés miatt jelenleg zárva tart, a legújabb akciójuknak köszönhetően könnyen testközelbe kerülhetünk az egzotikus állatokkal. Elindult a ZOOnline kezdeményezés Veszprémben, aminek szlogenje: Otthonról is az igazi.
Újabb bébibumm az állatkertben
Újabb bébibumm az állatkertben
Új lakóval gazdagodott a Veszprémi Állatkert, ráadásul a most született szélesszájú orrszarvú nem csak az országban, de Európában is ritka lakója az állatkerteknek. A kölyköt pár hét múlva a nagyközönség is megnézheti, nekünk viszont sikerült exkluzív képeket készíteni az első lábra állásról.
Bendegúz úgy viselkedik, mint egy gyerek, csak ő egy kismajom
Bendegúz úgy viselkedik, mint egy gyerek, csak ő egy kismajom
Bendegúz a dzselada páviánkölyök a Veszprémi Állatkert legújabb lakója – lenne, ha jelenleg nem gondozójának saját lakásában cseperedne, teljesen átszabva a mindennapi rutint. Pótmamájával együtt találkoztunk Bendegúzzal, hogy megtudjuk, milyen az, amikor egy kis majom bekerül egy család életébe.
Újévi derékbőség-mérés és centizgetés az állatkertben
Újévi derékbőség-mérés és centizgetés az állatkertben
Januárban mindenki számot vet: mennyit gyarapodtunk az elmúlt évben, hány lyukkal kell lazábbra venni a nadrágszíjat… Nincs ez másként a Veszprémi Állatkertben sem.
2020. május 31. // Angéla névnap