2020. február 17. // Donát névnap

Gólya járt az állatkertben, zsiráfbébit hozott

2019. augusztus 17. 4:06
Veszprémi Állatkert
zoo
Augusztus 14-én új családtaggal bővült a Veszprémi Állatkert zsiráf csapata. Ganzi, a 7 éves zsiráf mama első borját hozta a világra.

Mivel ez volt Ganzi első ellése, az állatorvosok és gondozók végig jelen voltak az eseménynél és készenlétben álltak, hogy ha szükséges egy esetleges komplikáció esetén segíteni tudjanak.

Habár a viszonylag nagy borjú miatt nem volt könnyű dolga az ellésnél, az állatorvosok és az állatgondozók hősies küzdelmének köszönhetően sikerült a csöppséget egészségesen világra hoznia. Könnyebbséget jelentett az is, hogy Ganzi megérezte a segítő szándékot és vadállatokat meghazudtoló bátorsággal tűrte a megpróbáltatásokat.

Megszületése után a zsiráfbébi hamar lábra állt, Ganzi pedig akár egy rutinos zsiráf mama nagy odafigyeléssel támogatta őt az első bizonytalan lépéseknél.

Ganzi 2013-ban érkezett Franciaországból. A büszke apa pedig Kibo, a zsiráf bika, aki 2010-ben a Veszprémi Állatkert egyik első zsiráfjaként érkezett Lipcséből.

Az új jövevény egyre bátrabban viselkedik, vidám, barátságos, felfedező természetével hamar belopja majd magát a látogatók szívébe, és hamarosan a szavannánk egyik sztárja lesz. A legifjabb zsiráfborjúval immár 4 fősre gyarapodott a család.

Az első pillanatokról a Veszprémi Állatkert közösségi oldalán tett közzé egy videót.

zoo
vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Bendegúz úgy viselkedik, mint egy gyerek, csak ő egy kismajom
Bendegúz úgy viselkedik, mint egy gyerek, csak ő egy kismajom
Bendegúz a dzselada páviánkölyök a Veszprémi Állatkert legújabb lakója – lenne, ha jelenleg nem gondozójának saját lakásában cseperedne, teljesen átszabva a mindennapi rutint. Pótmamájával együtt találkoztunk Bendegúzzal, hogy megtudjuk, milyen az, amikor egy kis majom bekerül egy család életébe.
Újévi derékbőség-mérés és centizgetés az állatkertben
Újévi derékbőség-mérés és centizgetés az állatkertben
Januárban mindenki számot vet: mennyit gyarapodtunk az elmúlt évben, hány lyukkal kell lazábbra venni a nadrágszíjat… Nincs ez másként a Veszprémi Állatkertben sem.
Az állatkertbe már megérkezett a Jézuska
Az állatkertbe már megérkezett a Jézuska
Karácsony közeledtével az előző évekhez hasonlóan idén is extra finomságokkal készült az állatkert lakóinak csütörtökön, az ajándékozásba pedig veszprémi kisiskolásokat is bevontak.
Új lakók költöztek az állatkertbe
Új lakók költöztek az állatkertbe
Két új medve érkezett a Veszprémi Állatkertbe a héten – épp időben, hogy új lakóhelyükön hajthassák téli álomra a fejüket.
Állatkertbe látogattak a Cserhát és az Újtelep civiljei
Állatkertbe látogattak a Cserhát és az Újtelep civiljei
Némedi Lajos alpolgármester invitálására az állatkertbe látogattak pénteken a Cserhát Baráti Társaság és az Újtelep Baráti Kör tagjai.
2020. február 17. // Donát névnap