Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gólya járt az állatkertben, zsiráfbébit hozott

2019. augusztus 17. 4:06 // Forrás: Veszprémi Állatkert
Augusztus 14-én új családtaggal bővült a Veszprémi Állatkert zsiráf csapata. Ganzi, a 7 éves zsiráf mama első borját hozta a világra.

Mivel ez volt Ganzi első ellése, az állatorvosok és gondozók végig jelen voltak az eseménynél és készenlétben álltak, hogy ha szükséges egy esetleges komplikáció esetén segíteni tudjanak.

Habár a viszonylag nagy borjú miatt nem volt könnyű dolga az ellésnél, az állatorvosok és az állatgondozók hősies küzdelmének köszönhetően sikerült a csöppséget egészségesen világra hoznia. Könnyebbséget jelentett az is, hogy Ganzi megérezte a segítő szándékot és vadállatokat meghazudtoló bátorsággal tűrte a megpróbáltatásokat.

Megszületése után a zsiráfbébi hamar lábra állt, Ganzi pedig akár egy rutinos zsiráf mama nagy odafigyeléssel támogatta őt az első bizonytalan lépéseknél.

Ganzi 2013-ban érkezett Franciaországból. A büszke apa pedig Kibo, a zsiráf bika, aki 2010-ben a Veszprémi Állatkert egyik első zsiráfjaként érkezett Lipcséből.

Az új jövevény egyre bátrabban viselkedik, vidám, barátságos, felfedező természetével hamar belopja majd magát a látogatók szívébe, és hamarosan a szavannánk egyik sztárja lesz. A legifjabb zsiráfborjúval immár 4 fősre gyarapodott a család.

Az első pillanatokról a Veszprémi Állatkert közösségi oldalán tett közzé egy videót.

zoo
vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.