2020. február 28. // Elemér névnap

Táncra perdül az Óváros tér

2019. augusztus 18. 4:00
A Világjava Estek ugyan végert értek, de az Óváros téri szabadtéri színpadon folytatódnak a programok: ma este a Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház szórakoztatja nagysikerű produkciójával az érdeklődő közönséget.

A Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház, illetve a Misina Kulturális és Táncegyesület 2004-ben alakult Pécsett. A Misina, és fenntartó egyesületének kulturális-, és előadó-művészeti tevékenysége valamennyi korosztályt érint az óvodásoktól a szeniorig: az együttes saját közösségeiben jelenleg kb. kettőszázan, közvetve pedig több száz gyermek táncol. Generációkon átívelő folklór-, és táncszínházi műsoraikkal a régió kedvelt táncos közreműködői: a Pécs környéki kulturális eseményektől kezdve a dél-dunántúli fesztiválokig, de rendszeres résztvevői nemzetközi programoknak is.

A makrancos hölgy című táncjáték Gálber Attila 2004-ben, Székesfehérváron bemutatott darabja, amely a pécsi Misina Táncszínház karaktereivel kel újra életre. A táncjátékban a társkeresési, párkapcsolati motivációk kérdőjelekkel teli mai közege is tükröződik.

Zeneszerző: Kovács Márton, a zenei rendező: Cserta Balázs.
Művészeti munkatársak: Horváth Judit, Kozmáné Schneider Mónika
Koreográfus, művészeti vezető: Gálber Attila

Helyszín és időpont:
2019.08.18. (vasárnap) 21 óra
Óváros tér szabadtéri színpad

2020. február 28. // Elemér névnap