2020. január 24. // Timót névnap

Táncra perdül az Óváros tér

2019. augusztus 18. 4:00
A Világjava Estek ugyan végert értek, de az Óváros téri szabadtéri színpadon folytatódnak a programok: ma este a Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház szórakoztatja nagysikerű produkciójával az érdeklődő közönséget.

A Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház, illetve a Misina Kulturális és Táncegyesület 2004-ben alakult Pécsett. A Misina, és fenntartó egyesületének kulturális-, és előadó-művészeti tevékenysége valamennyi korosztályt érint az óvodásoktól a szeniorig: az együttes saját közösségeiben jelenleg kb. kettőszázan, közvetve pedig több száz gyermek táncol. Generációkon átívelő folklór-, és táncszínházi műsoraikkal a régió kedvelt táncos közreműködői: a Pécs környéki kulturális eseményektől kezdve a dél-dunántúli fesztiválokig, de rendszeres résztvevői nemzetközi programoknak is.

A makrancos hölgy című táncjáték Gálber Attila 2004-ben, Székesfehérváron bemutatott darabja, amely a pécsi Misina Táncszínház karaktereivel kel újra életre. A táncjátékban a társkeresési, párkapcsolati motivációk kérdőjelekkel teli mai közege is tükröződik.

Zeneszerző: Kovács Márton, a zenei rendező: Cserta Balázs.
Művészeti munkatársak: Horváth Judit, Kozmáné Schneider Mónika
Koreográfus, művészeti vezető: Gálber Attila

Helyszín és időpont:
2019.08.18. (vasárnap) 21 óra
Óváros tér szabadtéri színpad

További cikkek

Indulnak a Snétberger Zenei Tehetség Központ meghallgatásai
Indulnak a Snétberger Zenei Tehetség Központ meghallgatásai
Hamarosan országszerte megkezdődnek a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ meghallgatásai. A 2011 óta működő intézmény elsődleges célja a hátrányos helyzetű fiatalok felkutatása.
Kincsek és elfeledett történetek a könyvtárból
Kincsek és elfeledett történetek a könyvtárból
Könyvtárba általában azért jár az ember, hogy az olvasás és az új könyvek iránti vágyát költséghatékony módon kielégíthesse. Ezek a helyek azonban ennél többet is tudnak: gyermekkori fantáziánkat kiélve, akár történelmi felfedezők is lehetünk itt.
Immáron minősített közművelés zajlik a lakótelepen
Immáron minősített közművelés zajlik a lakótelepen
Az egyik legrangosabb állami elismerést, a Minősített Közművelődési Intézmény Címet kapta meg az Agóra Veszprém Kulturális Központ Veszprém megyében elsőként. A címet Fekete Péter államtitkár és dr. Fülöp Péter helyettes államtitkár adta át Neveda Amália igazgatónak a Magyar Kultúra Napján Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Bepillantás az NKA első 25 évébe
Bepillantás az NKA első 25 évébe
Szakmai előadások és kiállításmegnyitó szerepelt az első veszprémi közgyűjteményi nap programján a Veszprém Megyei Levéltárban.
Együttműködési megállapodást írt alá Balatonfüred és Veszprém
Együttműködési megállapodást írt alá Balatonfüred és Veszprém
Mostantól az idegenforgalom, a kultúra és az oktatás területén működik együtt a két város a 2023-as EKF program keretében.
2020. január 24. // Timót névnap