Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Meghódították városunk szívét

2019. augusztus 25. 16:19
Több mint félezer lelkesült induló mellett országgyűlési képviselőnk, Ovádi Péter is a testmozgást, a 6. Veszprém Félmaratont választotta vasárnapi programjaként, a jól megérdemelt ebéd helyett.

Ha a mai nap a hajnali zivatar miatt nem is ígérkezett igazán strandidőnek, a 6. Veszprém Fémaraton résztvevőit az időjárás nem akadályozhatta meg abban, hogy meghódítsák városunk szebbnél szebb szakaszait.

A regisztrációs lapon szereplő nevezők között megyei jogú városunk országgyűlési képviselőjének, Ovádi Péter neve is szerepelt, aki a História kertben tartott hivatalos megnyitón a főszervező, Burján Jenő munkásságát méltatta, illetve rámutatott, hogy

a Veszprém Félmaraton nemcsak egy szimpla futóverseny, hanem egyúttal helytörténeti kirándulás is.

A királynék városának szemet gyönyörködtető szakaszait bevonva, kétségkívül az ország legcsodálatosabb „futópályáját” varázsolták elénk a szervezők, amiért természetesen hálával tartozunk. Szeretettel mondtam igent a felkérésre, s készültem fel a megmérettetésre, ugyanis a hangsúly ezúttal nemcsak az egészséges életmód fenntartására helyeződött, hanem sokkal inkább Veszprém bemutatására – fogalmazott Ovádi.

A politikus szavait pedig alátámasztotta, hogy a rendezvény

már hatodik alkalommal is több mint félezer érdeklődőt mozgósított.

Természetesen ehhez elengedhetetlen volt a rendezők lelkiismeretes felkészülése is, akik arra is komoly figyelmet fordítottak, hogy az élsportolók mellett gyerekek, családok, illetve baráti társaságok is éppúgy részt vehessenek a programon.

A vállalkozóknak ugyanis lehetőségük volt megválasztani, hogy milyen hosszúságú távon (11 vagy 21 kilométer) indulnak, illetve azt, hogy egyéniben, vagy váltóban vágnak neki a megmérettetésnek. A gyerekek pedig külön korosztályokba besorolva, 200, 400, illetve 800 méteres távon bizonyíthattak, s természetesen a jutalmuk sem maradt el:

a célvonalon áthaladva a büszke szülők kíséretében gumicukor és müzli várta őket az ingyenesen látogatható légvárbirodalom mellett.

A felnőtteknek pedig egy, a város motívumaival ellátott befutóérem járt, ezzel is jelezve azt, hogy mielőtt a nyakukba helyezték volna, meg kellett hódítaniuk érte a Szerelem-szigetet, a Pajtakertet, az Erzsébet-ligetet, illetve az egyetemi városrészt.

Nem megfeledkezve a nemrégiben 80. születésnapját ünneplő Völgyhídról, illetve a vár végén emelkedő kilátóbástyánál álló Szent István király és Gizella királyné szobráról sem.

Mindezek után pedig, ha néhány órás csúszással is, de minden bizonnyal a boldog célbaérők sort kerítettek a vasárnapi ebédjükre is, családjuk, barátaik, vagy esetleg egy „folyékony kenyér” társaságában.

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Két veszprémi is rajthoz áll a mezeifutó Eb-n atlétika Két veszprémi is rajthoz áll a mezeifutó Eb-n A kilenc tagú magyar csapatban két veszprémi kiválóság, Kovács Ferenc Soma és Szögi István is rajthoz áll vasárnap Brüsszelben a mezeifutó Európa-bajnokságon. ma 13:39 Kis kezek, nagy szívvel közélet Kis kezek, nagy szívvel Ötödik alkalommal hirdette meg a Városi Nyilvánosságért Alapítvány a „Legyen mindenkinek szép a Karácsonya” című rajzpályázatot Ovádi Péter országgyűlési képviselő kezdeményezésére, melynek eredményhirdetését az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központban tartották meg.   ma 14:24 Notebookokat hozott a Mikulás a veszprémi iskolákba oktatás Notebookokat hozott a Mikulás a veszprémi iskolákba 754 darab notebookot osztanak szét a napokban a veszprémi iskolák 7. és 10. évfolyamos osztályaiban, országosan pedig 140 ezer ilyen eszköz kerül ingyenesen a diákokhoz a magyar kormány digitális esélyegyenlőségi programjának köszönhetően. ma 11:32 Varga Judit Veszprémben: a változás szele elkezdett fújni nemzeti konzultáció Varga Judit Veszprémben: a változás szele elkezdett fújni A veszprémiek nem csak országos, hanem helyi ügyekben is ismerik a konzultáció fontosságát, hiszen a városvezetés már több alkalommal kikérte ebben a formában a véleményüket, most pedig az ország hosszútávú jövőképéről alkothatnak véleményt – mondta Porga Gyula polgármester csütörtökön, amikor fogadta Varga Juditot, korábbi igazságügyi minisztert, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnökét Veszprémben, aki lakossági fórumra érkezett ide, hogy népes közönség előtt is beszámoljon a most elindundó, a nemzeti szuveneritás védelméről szóló nemzeti konzultáció részleteiről. 2023. november 24. 13:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.