Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Meghódították városunk szívét

2019. augusztus 25. 16:19
Több mint félezer lelkesült induló mellett országgyűlési képviselőnk, Ovádi Péter is a testmozgást, a 6. Veszprém Félmaratont választotta vasárnapi programjaként, a jól megérdemelt ebéd helyett.

Ha a mai nap a hajnali zivatar miatt nem is ígérkezett igazán strandidőnek, a 6. Veszprém Fémaraton résztvevőit az időjárás nem akadályozhatta meg abban, hogy meghódítsák városunk szebbnél szebb szakaszait.

A regisztrációs lapon szereplő nevezők között megyei jogú városunk országgyűlési képviselőjének, Ovádi Péter neve is szerepelt, aki a História kertben tartott hivatalos megnyitón a főszervező, Burján Jenő munkásságát méltatta, illetve rámutatott, hogy

a Veszprém Félmaraton nemcsak egy szimpla futóverseny, hanem egyúttal helytörténeti kirándulás is.

A királynék városának szemet gyönyörködtető szakaszait bevonva, kétségkívül az ország legcsodálatosabb „futópályáját” varázsolták elénk a szervezők, amiért természetesen hálával tartozunk. Szeretettel mondtam igent a felkérésre, s készültem fel a megmérettetésre, ugyanis a hangsúly ezúttal nemcsak az egészséges életmód fenntartására helyeződött, hanem sokkal inkább Veszprém bemutatására – fogalmazott Ovádi.

A politikus szavait pedig alátámasztotta, hogy a rendezvény

már hatodik alkalommal is több mint félezer érdeklődőt mozgósított.

Természetesen ehhez elengedhetetlen volt a rendezők lelkiismeretes felkészülése is, akik arra is komoly figyelmet fordítottak, hogy az élsportolók mellett gyerekek, családok, illetve baráti társaságok is éppúgy részt vehessenek a programon.

A vállalkozóknak ugyanis lehetőségük volt megválasztani, hogy milyen hosszúságú távon (11 vagy 21 kilométer) indulnak, illetve azt, hogy egyéniben, vagy váltóban vágnak neki a megmérettetésnek. A gyerekek pedig külön korosztályokba besorolva, 200, 400, illetve 800 méteres távon bizonyíthattak, s természetesen a jutalmuk sem maradt el:

a célvonalon áthaladva a büszke szülők kíséretében gumicukor és müzli várta őket az ingyenesen látogatható légvárbirodalom mellett.

A felnőtteknek pedig egy, a város motívumaival ellátott befutóérem járt, ezzel is jelezve azt, hogy mielőtt a nyakukba helyezték volna, meg kellett hódítaniuk érte a Szerelem-szigetet, a Pajtakertet, az Erzsébet-ligetet, illetve az egyetemi városrészt.

Nem megfeledkezve a nemrégiben 80. születésnapját ünneplő Völgyhídról, illetve a vár végén emelkedő kilátóbástyánál álló Szent István király és Gizella királyné szobráról sem.

Mindezek után pedig, ha néhány órás csúszással is, de minden bizonnyal a boldog célbaérők sort kerítettek a vasárnapi ebédjükre is, családjuk, barátaik, vagy esetleg egy „folyékony kenyér” társaságában.

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.