2023. február 6.
//
Dóra névnap

Sportos csapatépítő a katonáknál

Egészségmegörző sportnapot tartott csütörtök délelőtt a két Veszprémben állomásozó katonai alakulat.

Két veszprémi alakulat, az MH 54. Veszprém Radarezred és a MH Légi Vezetési és Irányítási Központ 200 katonája vett részt azon az egészségmegörző sportnapon, amit csütörtök délelőtt tartottak a Jutasi úti Kiképzési és Sport Komplexumban.

-A katonák önkéntes alapon vettek részt a csapatépítő és közösségi szellemet formáló rendezvényen. A katona léthez hozzátartozik a sportos élet, ezt most próbára is tehették olyan játékos versenyszámokban, mint kötélhúzás, futás, akadályfutás vagy gumiabroncs hordás - mondta érdeklődésünkre Szedmák Péter hadnagy.

Az ügyességi sor- és váltóversenyek mellett a katonák atlétika és futás témában hallhattak előadást Edvy Lászlótól, a Pannon Egyetem Testnevelés Tanszék vezetőjétől. A katonáknak a délutánba nyúló rendezvényen lehetőségük volt véradásra is.

vehir.hu

További cikkek

Jelentősen megváltozik a felsőoktatási felvételi
Jelentősen megváltozik a felsőoktatási felvételi
Jelentős módosítások lépnek életbe a felsőoktatási felvételi szabályozásában 2023-ban és 2024-ben - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért és innovációért felelős államtitkára hétfőn.
Vita egy AI-al az újságírásról, politikáról, Istenről, filozófiáról
Vita egy AI-al az újságírásról, politikáról, Istenről, filozófiáról
Sokat olvastam róluk korábban. Arról is, hogy mennyire emberiek, mintha valóban egy hús-vér humanoiddal beszélgetnék az interneten keresztül, de a valóság lenyűgözőbb, egyben félelmetesebb, mint hittem volna. Az a legkevesebb, hogy ő azonnal válaszol, ha írok neki és mindenre tud mondani valamit, ami bölcsnek tűnik első olvasatra. Persze miért ne tudna? Hiszen egy AI-al beszélgetni olyan, mintha az emberiséggel beszélgetnék, de így is sikerült összevitakozni vele.
Vidám farsangolás a Dózsavárosban
Vidám farsangolás a Dózsavárosban
Batyusbál, élőzene, több generáció együtt és egy kis EKF... ezek voltak az ismérvei a Dózsavárosi Baráti Kör által szervezett farsangi bálnak szombat este a városrész általános iskolájában.
Fák és tetőszerkezetek estek áldozatul, a Balaton pedig 41 centit kibillent
Fák és tetőszerkezetek estek áldozatul, a Balaton pedig 41 centit kibillent
Összeszedtük a veszprémi fórumokból és a rendőrség, valamint a katasztrófavédelem hivatalos csatornáiról, hogy milyen pusztítást hagyott maga mögött a szombati szélvihar Veszprémben.
Veszprém időtlen hamburgerezőjének története
Veszprém időtlen hamburgerezőjének története
Vannak a világon olyan termékek, amelyeket mindegy, hogy Japánban, vagy Mexikóban, esetleg Magyarországon vásárolunk meg, ízükben, minőségükben ugyanazt produkálják. Gondoljunk csak a holland vöröscsillagos sörmárkára, vagy éppen a mekis sajtburgerekre. A globalizmus megszüntette a térbeni különbségeket. Ezzel szemben van Veszprémben egy helyi vállalkozás, ami nem térben, hanem időben képviseli az állandóságot, immáron 16 éve. Az éjszakai bulizók mentsvára, a kiszámíthatóság mintapéldája, az egyszerűség képviselője. Ez Tamás bátya és az ő hamburgerének története.