Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sportosabb a Csillag Úti Óvoda

2019. szeptember 9. 13:09
Multifunkciós mini pályát és sporteszközöket adtak át a Csillag Úti Óvodában hétfőn az Ovi-Sport Alapítvány komplex programjának részeként, amelynek célja az egészséges fejlődés, mindennapos testmozgás támogatása.

Veszprém MJV Önkormányzata 2018-ban nyújtott be pályázatot az Ovi-Sport Alapítványhoz Ovi-Sport pályaépítés tárgyában, ami a szakmai zsűri értékelése alapján pozitív elbírálásban részesült, így VMJV Önkormányzata és az Ovi-Sport Alapítvány között 2019. év első felében aláírásra került a pálya megépítéséről szóló támogatási szerződés, melynek értelmében a Csillag Úti Körzeti Óvoda területén létrejöhet a várt sportfejlesztési beruházás: értéke közel bruttó 14 millió forint (ebből 4.500.000.- Ft-ot az önkormányzat biztosított).

A 6x12 méter alapterületű pálya kivitelezési munkálataira 2019. június végén került sor, ami egy hét alatt, ütemterv szerint sikeresen be is fejeződött.

Porga Gyula polgármester a sportpálya ünnepélyes átadóján kiemelte: nemcsak egy műfüves pályát adunk át, hanem egy teljes programról beszélhetünk, ahol különböző segédanyagokkal és sporteszközökkel segítik az óvónők munkáját, hogy úgy tudják használni ezeket a létesítményeket, hogy szinte minden labdás sport alapjait elsajátíthassák a gyerekek.

- Minden alkalommal büszkék lehetünk, ha egy látványos beruházást adhatunk át, ám ugyanilyen fontos lehet egy óvodai kis pálya is, hiszen az óvodák és iskolák infrastruktúrális fejlesztésével a gyermekek mozgásának lehetőségeit javíthatjuk, bővíthetjük - fogalmazott.

Az Ovi-Sport Alapítvány elsődleges és tartós közérdekű célja, hogy működésével támogatást nyújtson az óvodás korú gyermekek mozgásához, képességeinek fejlesztéséhez, sportolásához, utánpótlás neveléshez. A szabadban töltött idő, aktív mozgás jelentős szerepet tölt be az egészségmegőrzésben, valamint egyértelműen segít a mozgáshiányból fakadó betegségek megelőzésében. A 3-6 éves korosztály esetében a mozgáskultúra szakszerű fejlesztése a fizikai és a szellemi képességek megfelelő fejlődésének szempontjából is kiemelten fontos.

A program az Ovi-Sport Pályák kialakításával, különböző sporteszközökkel és oktatási programmal a tárgyi feltételeken kívül a megfelelő tudásanyaggal is támogatja az óvodapedagógusok munkáját.

Dr. Molnár Andrea az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta, hogy az országban ez a 374. pálya (Veszprémben a második), így már több mint 50 ezer gyereket vonhattak be az Ovi-Sport programmal a mindennapos mozgás, testmozgás örömeibe.

 

Az Ovi-Sport Alapítványt Buzánszky Jenő, a Nemzet sportolója, az Aranycsapat legendás jobbhátvédje alapította 2011-ben, akkor még Ovi-Foci Alapítvány néven. Később a Magyar Labdarúgó Szövetséget követően, a Magyar Kézilabdaszövetséggel, majd tavaly a Magyar Röplabda Szövetséggel kötöttek együttműködési megállapodást és ennek köszönhetően dolgozták ki a labdajátékok óvodás verzióit, amihez a multifunkciós pálya tökéletes eszköz.

Az alapítvány elnöke szerint a programban talán a legfontosabb szerepet az óvodapedagógusok töltik be, akik elsajátítva a pálya és az eszközkészlet szakszerű használatát nap mint nap kinyitják a műfüves kapuit és mozognak a gyerekekkel. Eddig 3500 pedagógus bővítette szakmai tudását a program által kínált képzéssel, hogy a labdajátékok óvodás verzióit, a sportok alapjait átadhassák a legkisebbeknek.

Az új labdákat lelkesen használták a tornatermi bemelegítésnél, játékoknál is a gyerekek, majd a szalag elvágását követően örömmel szaladtak az új pályára: repültek a labdák a kapukba, a legbátrabbak pedig a palánkot célozták.

A gyerekek elmondták, hogy az óvónénivel már rúgtak néhány gólt és a kosárra dobás alapjaival is ismerkedtek. Azt is megtudtuk, hogy a zsinórladba még várat magára, de az ovisok már kíváncsian várják mit is takar pontosan a "rejtélyes kifejezés".

Az átadó végén Takácsné Kovács Éva intézményvezető mondott köszönetet, majd megjegyezte, hogy a kis pályával egy hiánypótló dolog készülhetett el a régi, füves, kitaposott focipálya helyén.

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. ma 1:47 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.