Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ezért jó Veszprémben lakást eladni

2019. szeptember 9. 17:31

Veszprém barátságos és élhető városképe, oktatási és elhelyezkedési lehetőségei, valamint kitűnő környezete jelentős vonzerőnek számítanak az ingatlanok iránt érdeklődők számára. A dombokra épült, csendes város kulturális kínálata, turisztikai értékei, rendezvényei és történelmi nevezetességei apropóján gyakori célpontnak számít az ingatlanvásárlók számára.

A számos kedvező jellemző azonban maga után hozza azt, hogy igen magas vételárakkal számolhatnak azok, akik Veszprém mellett tennék le a voksot.

Panelek akár 30 millióért

Ami azonban vásárlóként hátrány, az eladóként bizony előnyökkel jár. A Veszprémben fekvő ingatlantulajdonosok pontosan tisztában vannak azzal, hogy értékes lakást, házat tudhatnak magukénak, és ennek megfelelően alakítják a vételárakat.

Bár a panellakások ára gyakran megegyezik a más nagyvárosokban tapasztalható árakkal, de 18-20 millióért gyakran csak garzonokat kínálnak, és ha egy átlagos család számára megfelelő 55-60 négyzetméteres ingatlanról van szó, akkor már igencsak 30 millió irányába mozdul a vételár.

Családi házak csak 30 millió felett

A panelek sokakban hagynak némi rossz szájízt, és ha nagyobb alapterületre vágynánk, vagy egyszerűen megőriznénk magánszféránkat, akkor a családi házak bizonyulhatnak megfelelő választásnak. Ha azonban ilyenre vágyunk, akkor a 30 milliós határ alá nem biztos, hogy be kellene menni. A koltozzbe.hu információi szerint 30 millió alatt sokszor rossz fekvéssel bíró, vagy kifejezetten lelakott állapotban levő házakat találhatunk csak.

Természetesen amennyiben cél a saját igények szerinti felújítás, akkor egyfajta lehetőséget kínálhatnak az olcsóbb ingatlanok is, de ha a minőségre törekszünk, akkor bizony 30 millió alatt nem nagyon találunk Veszprémben ingatlant. Ezt egyébként a tulajdonosok is kihasználják, és igazodva az aktuális ajánlatokhoz sokszor felülértékelik saját eladni kívánt házukat. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy gyakran még így is több érdeklődővel találkozhatnak a tulajdonosok. A titok nem másban rejlik, mint a város élhetőségében és a környék népszerűségében.

A Balaton közelsége sem elhanyagolható!

A város sajátos atmoszféráján túl a Balaton közelsége sem elhanyagolható. A magyar tenger partján az ingatlanárak már néhány éve elszaladtak és csökkenés azóta sem tapasztalható. Ezt rendszerint kihasználják azok a városok is, amelyek elérhető távolságban találhatóak a magyar tengertől. Veszprém ráadásul mérete, az ott elérhető lehetőségek miatt egyébként is kiemelt szerepet élvez.

Egyes vélemények szerint hazánk legnépszerűbb városai közé tartozik, ugyanis a Balaton-felvidék páratlan tájai épített értékekkel és a letelepedéskor vonzó lehetőségekkel társulnak esetében. Míg egy vidéki kisvárosban a panelek körülbelül 13-17 milliós áron mozognak, addig ugyanilyen méretű és minőségű ingatlanokat Veszprémben 28-30 millióért is lehet értékesíteni.

Nem feltétlen éri meg eladni

Ugyan az élet számos olyan helyzetet hozhat, amikor az ingatlanértékesítés jöhet szóba, de megéri azon is elgondolkodni, milyen lehetőségek rejlenek a lakáscélra aktuálisan nem használt ingatlanban.

Veszprémben az oktatási és munkavállalási lehetőségek miatt sokan keresnek ingatlant, és amíg a vásárlás nem kerül szóba, addig az albérlet a megfelelő választás. A tapasztalatok szerint sokkal kevesebb megfelelő albérletet találni a városban, mint amennyire kereslet mutatkozna, pláne az oktatással összefüggésben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.