2021. január 24.
//
Timót névnap

Díjazták a legvirágosabb veszprémi helyeket

Péntek este ünnepélyes díjátadóval zárult a 2019-es Virágos Veszprém városszépítő verseny a Városházán: idén összesen 130-an vehettek át díjakat.

A korábban Virágos Városért nevű kezdeményezést eredetileg 11 éve alapították helyi civilek, mely azóta jócskán kinőtte magát, idén pedig már a veszprémi önkormányzat, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Bakony-Balaton Régió Ifjúságáért Alapítvány támogatását is elnyerte. A szervezők azonban itt nem szeretnének megállni: céljuk, hogy 2023-ra országos hírű mozgalommá váljon a verseny, s mire az EKF évében idelátogatnak a turisták, minél virágosabb legyen Veszprém – mondta el a díjátadó kezdetén Kavalecz Tibor szervező.

Ovádi Péter parlamenti képviselő szerint erre minden esély megvan, hiszen a helyiek szemmel láthatóan sokat tesznek azért, hogy nekik tetsző, zöld, virágos Veszprémben élhessünk, egy olyan városban, amire mindannyian büszkék vagyunk. A virágosítás ráadásul nagyon sokszor közösségi esemény – főleg egy lakótelep, egy közterület esetében –, ami így még közelebb hozza a helyieket egymáshoz.

A mozgalom népszerűségét mutatják a számok is. Idén összesen három kategóriában lehetett nevezni: panel-és tömbházak az épület körüli virágos közterülettel, családi vagy sorházak udvarral, előkerttel, illetve erkélyekkel. A civilekből álló zsűri végül 3-400 helyet látogatott meg, pénteken pedig összesen 130 díjat osztottak ki, illetve 55-en kaptak egy-egy herendi porcelán emlékplakettet.

A kezdeményezés rendkívül sokakat megmozgatott, és olyan ismert vállalkozások és intézmények is beszálltak a versenybe, mint az E.ON veszprémi irodájával, a MÁV igazgatóság a veszprémi vasútállomáson vagy éppen a Skorpió Pub. Az első három, pénzdíjjal jutalmazott helyen végül egy-egy civil végzett, valamint a zsűri egy különdíjat is kiosztott.

  • III. hely: Talián Gábor (Török Ignác utca, erkély)

  • II. hely: Vingelman József (Bercsényi utca, kert)

  • I. hely: Horváth Józsefné (Halle utca, közterület)

  • Különdíj: Tóth Attila (Batthányi utca, kert)

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

Zalaegerszegen üzemet zár be, Veszprémben fejleszt a Savencia tejipari vállalat
Zalaegerszegen üzemet zár be, Veszprémben fejleszt a Savencia tejipari vállalat
Átszervezi tevékenységét a Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. - a korábbi Pannontej -, amely bezárja zalaegerszegi sajtüzemét, illetve tovább fejleszti veszprémi gyáregységét - közölte a társaság az MTI-vel.
A Pannon Egyetem is részt vesz az online EDUCATIO 2021-en
A Pannon Egyetem is részt vesz az online EDUCATIO 2021-en
Idén január 21. és 23. között tartják a 21. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amely a hazai felsőoktatási képzések legnagyobb fóruma. A korlátozások és óvintézkedések miatt idén rendhagyó módon online látogathatják az érdeklődők a kiállítói standokat.
Magyarország nagy mennyiségben vásárol orosz oltóanyagot
Magyarország nagy mennyiségben vásárol orosz oltóanyagot
Magyarország három ütemben nagy mennyiségű, koronavírus elleni oltóanyagot vásárol Oroszországtól - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután pénteken Moszkvában Mihail Murasko orosz egészségügyi tárcavezetővel tárgyalt.
Szijjártó és Ovádi 2,2 milliárd forintos veszprémi beruházást jelentett be
Szijjártó és Ovádi 2,2 milliárd forintos veszprémi beruházást jelentett be
Mérnöki fejlesztő központot hoz létre Veszprémben a Thyssenkrupp magyarországi központja 2,2 milliárd forintból, a beruházáshoz a magyar kormány 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad.
Általában megosztó a Nobel-békedíj, tavaly ismét egy szervezet kapta
Általában megosztó a Nobel-békedíj, tavaly ismét egy szervezet kapta
A Nobel-békedíjat nem adják át minden évben, olykor a felterjesztettek névsora is vitákat generál. A 2020-as Nobel-díjasokról Veszprémben tartottak online konferenciát a héten.