2023. június 3.
//
Klotild névnap

Második hely az éremtáblán

2014. január 26. 12:27
Az öt első, három második és két harmadik helyet gyűjtött magyar válogatott másodikként végzett a vasárnap zárult herningi rövidpályás úszó Európa-bajnokság éremtáblázatán.

A nemzeti szövetség (MÚSZ) hétfői tájékoztatása szerint a magyarokat csak az oroszok tudták megelőzni, igaz ők toronymagasan végeztek az élen, 13 arany-, 5 ezüst- és 4 bronzéremmel. A tavalyi, Chartres-ban rendezett kontinensviadalon szintén második lett a magyar válogatott, ám akkor a mostaninál kisebb és gyengébb volt a mezőny. Franciaországban 35 ország 400 úszója indult, míg Dániában 41 ország 560 sportolója versengett.

A valamennyi döntős és középdöntős helyezést értékelő ponttáblázaton a magyarok 617 pontjánál csak az orosz (1076 pont), az olasz (891 pont) és a német (790 pont) együttes tudott többet gyűjteni, s olyan nemzetek végeztek Kiss László válogatottja mögött, mint a francia, a holland, a svéd, vagy a házigazda dán.

A legjobb egyéni teljesítményért járó öt-öt ezer eurót a férfiaknál és a nőknél is magyar úszó nyerte a mostani Eb-n: Gyurta Dánielnek a 200 méter mellen, Hosszú Katinkának pedig a 200 méter vegyesen elért ideje érte a legtöbb pontot.

Herningben Gyurta Dániel két győzelmet aratott (100 és 200 mell), mellette az összesen négy érmet szerzett Hosszú Katinka (200 m vegyes), valamint Gyurta Gergely (1500 m gyors) és Verrasztó Dávid (400 m vegyes) tudott egyszer-egyszer győzni.

A Balaton Úszó Klub ifjú tehetsége, Rákos Patrik már a nyitó napon medencébe szállt. 200 m gyorson négy magyar is indult, de egyiküknek sem sikerült továbblépni a selejtezőből. Igaz, közülük a veszprémi sportoló érte el a legjobb időeredményt (3:46.35), amellyel a 25. helyen zárt. Ugyanitt Gyurta Gergely a 26. (3:46.43), Dudás Dániel a 29. (3:47.31), Kis Gergő pedig a 47. (3:52.17) lett.

Szokolai László tanítványai a zárónapon 200 m gyorson volt érdekelt, de 1:47.89, 44-es eredményével nem tudott továbblépni. 

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

További cikkek

Huszonegy év után ismét BL-döntős a Ferencváros!
Huszonegy év után ismét BL-döntős a Ferencváros!
A Ferencváros 2002 után ismét bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába, miután 30-29-re legyőzte a dán Esbjerget a budapesti négyes döntő szombati elődöntőjében.
A Győr két góllal kikapott a címvédő Viperstől az elődöntőben
A Győr két góllal kikapott a címvédő Viperstől az elődöntőben
A Győri Audi ETO KC 37-35-re kikapott a legutóbbi két kiírásban diadalmaskodó norvég Vipers Kristiansand együttesétől a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének szombati első elődöntőjében.
Máthé Dominik francia bajnok lett
Máthé Dominik francia bajnok lett
Máthé Dominik csapata, a Paris Saint-Germain megvédte címét a francia férfi kézilabda-bajnokságban.
A Budakalász megvédte címét a Ligakupában
A Budakalász megvédte címét a Ligakupában
A CYEB-Budakalász nyerte a férfi kézilabda Ligakupa döntőjét, ezzel megvédte címét.
Véget vethet az RTL az ingyenesen nézhető Bajnokok Ligája meccseknek
Véget vethet az RTL az ingyenesen nézhető Bajnokok Ligája meccseknek
Az elmúlt közel 10 esztendőben a magyar közmédia minden magyar polgár számára ingyen, az ország teljes területén, a legnagyobb elérhetőséget nyújtva biztosította a legrangosabb európai kupasorozatot a csatornáin. Ezt az ingyenes és mindenki számára hozzáférhető elvet eddig sosem írták felül kereskedelmi szempontok, azonban az ingyenes és mindenki számára elérhető szolgáltatás veszélybe került - közölte az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája az MTI-vel.