Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
16°C
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
16°C

KEK: nyolcaddöntős a Barabás!

2014. január 29. 15:47
Négy góllal legyőzte fehérorosz ellenfelét, így bejutott a legjobb tizenhat közé a Veszprém Barabás a női kézilabda KEK-ben.

Kétgólos hátrányból várta a Veszprém Barabás a fehérorosz Gorodnyicsanka elleni KEK-párharc győri visszavágóját.

Megilletődötten kezdett a Róth-csapat, amely Kuruczcal a zavaró pozícióban nyitott védekezéssel kezdett. Négy gyors fehérorosz gólra csak a negyedik percben tudott válaszolni Veszprém, méghozzá a kinti meccsen kilencig jutó Pelczéder révén. A bakonyiak rosszul rendeződtek vissza elrontott támadásaik végén, ellenfelük így ötre növelte előnyét a játékrész első harmadának végén (1:6). Tóth Gabriella talpról eleresztett bombáival és Pelczéder újabb remekül helyezett lövésével lódult meg a Barabás szekere (12. perc: 4:6).

A hazaiak – Róth Kálmán időkérése után – szemlátomást támadásban és védekezésben is rendezték soraikat, s a gyenge teljesítménnyel kezdő Pásztor is magára talált a kapuban. Planéta góljával a 17. minutumban sikerült egyenlíteni (8:8). Vendég időkérést követően hétméteresből visszavette a vezetést a rivális, de nem sokkal később – Hajtai, Takács, majd Kurucz góljaival – már a mieink álltak továbbjutásra (22. perc: 11:9). Kiegyenlítettebb játékot követően a hajrában háromra nőtt a különbség (14:11), amely meg is maradt a pihenőre (15:12).

Tóth Eszter talált be a szünet után, amelyre rögtön kettővel válaszolt a Gorodnyicsanka. Öt perc elteltével kettőre csökkent a fór, ám ekkor Tóth Gabriella zsinórban háromszor is eredmény volt (38. perc: 20:15). Sőt, Planétáék tovább növelték előnyüket, a válogatottnál is számításba vett jobbátlövő bombájával már hat volt közte (43. perc: 23:17).

Szergej Kambur időkérése után háromra zárkóztak a beloruszok (24:21), így még nem dőlhettek hátra a Magvassy Mihály Sportcsarnokba kilátogatók. Ráadásul, a VBKC legjobbja, Tóth Gabriella egy ütközést követően lent maradt, s rövid ideig nem is tudta folytatni a játékot. Vesztergombi góljával sikerült átlendülni az apróbb holtpontot, tízzel a vége előtt pedig Tóth Eszter alakította 27:22-re az állást. Az ellenfél azonban ekkor sem adta fel, amely Kocina révén háromra zárkózott (55. perc: 29:26). Róth Kálmán újabb időkérése után viszont már nem maradtak izgalmak, tanítványai 31:27-es sikerükkel bejutottak a legjobb tizenhat közé a sorozatban. A nyolcaddöntő sorsolását kedden rendezik Bécsben.

Női kézilabda KEK, a 16 közé jutásért, 2. mérkőzés:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Gorodnyicsanka 31:27 (15:12)
Győr, 1000 néző. Vezette: Hatipoglu, Simsek (törökök).
Veszprém: Pásztor – Kokas, Tóth E. 6 (1), Kurucz 1, Planéta 5, Tóth G. 9, Pelczéder 5. Csere: Szemerey (kapus), Takács 3, Hajtai 1, Vesztergombi 1, Marincsák, Gulyás. Vezetőedző: Róth Kálmán.
A Gorodnyicsanka legjobb gólszerzői: Spas 9, Kocina 6, Jankuszkaja 5 . Vezetőedző: Szergej Kambur.
Kiállítások: 2, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.
Továbbjutott: a Veszprém, 56–54-es gólkülönbséggel.

Nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Nem szoktunk hozzá a nagy közönséghez. Emiatt vacakul kezdtünk, ami rányomta a bélyegét a meccsre. Ha előbb megnyugszunk, nagyobb előnyt is kiharcolhattunk volna. Minden szinten felülmúltuk ellenfelünket, bár a fiatalos hév időnként elvitt minket. Sokáig gondolkodtunk, hogy érdemes-e elindulnunk a sorozatban, de olyan tapasztalatot szerzünk, amely később nagyon hasznos lehet számunkra. Minden meccsen a tanulás a célunk, hogy ezek a gyerekek jobbá váljanak, s minél többen szerepeljenek majd akár az ETO-ban is.

Pelczéder Orsolya: – Óriási élmény volt itt játszani, egészen szuper hangulat volt. Amikor kicsit hullámvölgybe kerültünk, a közönség buzdítása lendített át és tudtuk, hogy ezt a meccset meg kell nyerni. Az első félidőben összeszedtük a védekezést, a második félidőben pedig már könnyű gólokat lőttünk és így sikerült továbbmenni.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.