Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
23°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
23°C

Mínusz ötről plusz egy

2014. január 30. 12:14
A Veszprém Barabás óriási csatában nyert a vendég Békéscsaba ellen a női kézilabda élvonalban.

Az első osztályú bajnokság szerdai fordulójában a négypontos Békéscsaba látogatott az öt egységet gyűjtő Veszprémhez.

Nagy küzdelem és mindkét oldalon sok hiba jellemezte a mérkőzés elejét. Tíz perc elteltével még a mienk vezettek 4:3-ra, a játékrész derekánál azonban már az alföldieké volt az előny (5:7). A hazaiak játéka sem védekezésben, sem támadásban nem emlékeztetett az Érd ellenire. A Békéscsaba így könnyedén tett szert ötgólos vezetésre a szünetre (9:14).

A második játékrészt – Tóth Gabriella és Tóth Eszter vezetésével – lényegesen jobban kezdte Róth Kálmán együttese, miközben a rivális támadásban teljesen tanácstalanná vált. A meccs kétharmadánál már egált mutatott az eredményjelző (15:15). Az alacsony színvonalú összecsapáson a Barabás küzdött jobban. Az utolsó tíz percre 17:18-as állásnál fordultak a felek, de a VBKC gyorsan fordított, s már nem engedte ki kezei közül a győzelmet (20:19).

Női kézilabda NB I, 10. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Békéscsabai ENKSE 20:19 (9:14)
Március 15. utcai sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Veszprém: Pásztor – Kokas, Planéta 1, Takács 2, Tóth E. 7 (4), Tóth G. 7, Pelczéder 1. Csere: Szemerey (kapus), Kurucz, Hajtai, Marincsák, Kiskartali 2. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Békéscsaba: Sipeki – Csáki 3, Barján 2, Szabó V. 1, Glusica 2, Hanczvikkel, Gávai 1. Csere: Terenyi (kapus), Nyikolajenko 5, Szögi 1, Kelemen 2, Dombi 2, Diószegi, Walfisch. Vezetőedző: Bakó Botond.
Kiállítások: 4/4, ill. 1/1.
Hétméteresek: 8, ill. 4 perc.

Nyilatkozatok

Róth Kálmán: – A mérkőzés megmutatta, hogy ez a két csapat miért a tabella alsó felében áll. Nagyon alacsony színvonalú meccset játszottunk, de a második félidei védekezésünknek köszönhetően sikerült begyűjtenünk a fontos két pontot.

Tóth Gabriella: – Nagyon küzdöttünk, hiszen égetően kellett ez a két pont. Az első félidőben kicsit elaludtunk, de a másodikban minden összejött. Nagyon örülünk a győzelemnek.

Bakó Botond: – Elsősorban a küzdelem dominált a mérkőzésen. Viszonylag jó első félidőt játszottunk, védekezésben és támadójátékban is kiemelkedőt nyújtottunk önmagunkhoz képest. Ez érthetetlen módon a második félidőben megtorpant. A kapusuk elbizonytalanított minket, rengeteg ziccert hibáztunk és ennek köszönhetően a Veszprém gyorsindításokból gólokat tudott lőni. Ez nagymértékben befolyásolta a végeredményt.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.