2023. június 1.
//
Tünde névnap

Kézilabda határok nélkül

A Veszprém Barabás Duna Takarék KC juniorcsapata is részt vállalt a Pápán megrendezett egyedülálló világrekord-kísérletben.

Az év leghosszabb napjához igazított kihívás a Bakonyerdő Pápai SE szervezésében valósult meg.

Október 27-e Pápán nem csak az óraállítás miatt vált különlegessé, a kézilabdát is ünnepelték. Kapcsándi Zsolt, a Bakonyerdő Pápai SE utánpótlás és technikai vezetője egy egyedülálló napot álmodott meg. Célja, hogy váltott csapatokkal huszonöt órán át pörögjön a játék megállás nélkül. Ilyen jellegű rekordkísérletet még egyetlen hivatalos szervezet sem jegyzett, így a tegnapi nap folyamán egy nap alatt huszonöt órát kézilabdázó csapatok rekordja világcsúcs lett.  A megmérettetésre hét gárda vállalkozott, feléjük csak egy elvárást támasztottak a szervezők, hogy a folyóóra leállásáig a rendezvény területén kell, hogy tartózkodjanak.

A Veszprém Barabás Duna Takarék KC juniorcsapatának tagjai is hozzájárultak a rekord beállításához. Bognár Róbert edző kíséretében több különböző korú és nemű csapattal mérkőzhettek. Az eredményszámlálót a nap során egyszer sem nullázták, így a végeredményeket külön nem jegyezték. A huszonöt óra folyamatos játék alatt 1946 gól született.

Kapcsándi Zsolt ötletgazda elmondta, céljuk az volt, hogy a sportágat a fiatalok körében népszerűsítsék, azt minél több diákkal megismertessék és megszerettessék. Nagyon hálás mindenkinek, aki bármilyen módon is részese volt ennek a történelmi sikernek, a példátlan összefogásnak köszönhetően sikerült ezt az eredményt elérni.

A magyar rekordok szövetsége által hitelesített világrekord a maga nemében egyedülálló és megdönthetetlen. 

vehirsport.hu