2020. augusztus 11. // Zsuzsanna névnap

Veszprémben játszik az Alba Fehérvár

2014. január 30. 13:41
Veszprémben játsza hazai Európa-kupa mérkőzéseit az Alba Fehérvár kosárlabdacsapat.

Mindezt sajtótájékoztatón jelentették be péntek délután a Veszprém Arénában. 

Porga GyulaPorga Gyula

Elsőként Porga Gyula, Veszprém polgármestere szólalt fel. Elmondta: amikor öt évvel ezelőtt átadták a Veszprém Arénát, remélték, hogy  jelentős nemzetközi sporteseményeknek is otthona lesz a férfi kézilabdacsapatunk sikerein kívül is. Tavaly gyönyörű diadalnak örülhettünk, hiszen itt nyerte meg a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligáját, és most egy újabb szomszédvár, Székesfehérvár kosárcsapata veszi birtokba a pályát. A létesítmény nemzetközi hírnévre is szert tett, híres a hangulatáról, amit remélhetőleg a fehérvári kosarasok is megtapasztalhatnak. A polgármester bízik abban, hogy a mérkőzések hatására még többen lesznek rajongói ennek a sportnak. 

Dávid KornélDávid Kornél

Dávid Kornél, az Alba Fehérvár kosárlabdacsapat elnöke megköszönte a városnak és az Arénának, hogy befogadták a csapatot, akik egy ilyen rangos kupa hazai mérkőzéseit ezen a pályán játszhatják. Veszprém végigjárt egy utat a kézilabda révén, tudják mivel jár a nemzetközi szereplés és segítettek abban, hogy gördülékenyen el tudjunk indulni ezen az úton mi is – fogalmazott Dávid. Reméli, hogy a fehérvári szurkolók mellett Veszprémből is sokan kilátogatnak majd a mérkőzésekre, és a csapat otthon fogja érezni magát. 

Mészáros AttilaMészáros Attila

Mészáros Attila, Székesfehérvár város ifjúsági tanácsnoka megköszönte, hogy Veszprémben befogadták a csapatot. Hozzátette: örömteli események miatt kell ide költöztetni az eseményeket, hiszen a fehérvári kosárcsarnok megújul, éppen átépítés alatt van. Mészáros bízik abban, hogy a csoportkörök után januártól már Fehérváron tudják fogadni a nemzetközi ellenfeleket. Úgy véli, addig is a Veszprém Aréna méltó helyszíne lesz ez a mérkőzéseknek. 

Halm RollandHalm Rolland

Halm Rolland, az Alba Fehérvár kosárlabdacsapat ügyvezető igazgatója szerint aki látta a csapat szerdai debütálását, az tudja, hogy nem szerepelt reklámfelirat a mezeken. Azóta érkezett egy szponzor, aki kifejezetten az EK-mérkőzéseken támogatja a klubot.  Emellett egy jótékonysági akciót is hirdettek: rózsaszín szerelésben játszottak a nyitómérkőzésen, ezzel hívva fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre.  Ehhez egy jótékonysági akció is kapcsolódott, hiszen a mezeket elárverezik, és nemes célokra (a mellrák elleni küzdelemre és a közelmúltban tragikus balesetben elhunyt kosárlabdás munkatársak családjának megsegítése). Az első mez már gazdára talált, 100.000 forintért vette meg a Győri Kosárlabdáért Alapítvány.

Matus GáborMatus Gábor

Matus Gábor, sportigazgató elmondta: sok kérdés merült fel arról, hogy mennyiért és hogyan lehet jegyet vásárolni? Ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy kedvezményekkel készülnek a mérkőzésekre. A fehérvári bérletesek és az MKB-MVM Veszprém bérletes szurkolói is 500 forintért vásárolhatják meg a belépőket, minden más sportbarát pedig 1000 forintért juthat be a mérkőzésekre. A jegyeket Veszprémben az Aréna jegypénztárában, Fehérváron az Ákos jegyirodában és online a jegymester.hu oldalon lehet megvásárolni. 

Göttlinger LászlóGöttlinger László

Göttlinger László, a Veszprém Aréna igazgatója elmondta: számukra is öröm és újdonság, hogy kosárlabda költözik az arénába, ez sok új feladattal is járt, amiben kaptak is segítséget. Eljutottak arra a pontra, hogy már csak a parketta letétele és a kosárpalánk felállítása áll előttük. Bíznak benne, hogy az aréna megtelik, a Fehérvár pedig megnyeri a meccseket.

A Budapest Sportarénából bérelt parkettát egy tízfős csapat 10-12 óra munkájával fekteti le. A palánk a fehérvári csarnokból kerül ide, a nemzetközi követelmények miatt hordozható mobilpalánkokat szereztek be, és szükség volt az eredményjelző szoftverének frissítésére is az aktuális kosárlabda-szabályok megfelelően. 

Az Alba Fehérvár KC első hazai Európa-kupa mérkőzését szerdán játsza a Veszprém Arénában a PAOK Szaloniki ellen.

vehirsport.hu

További cikkek

Női kézilabda BL: a Győr és az FTC is orosz csapat ellen kezd
Női kézilabda BL: a Győr és az FTC is orosz csapat ellen kezd
A címvédő Győri Audi ETO KC az újonc CSZKA Moszkva otthonában, a Ferencváros pedig Érden a szintén orosz Rosztov-Don ellen kezdi meg szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligája következő idényének csoportkörében.
Másfél hónap alatt bonyolítanák le a román kézilabda-bajnokságot
Másfél hónap alatt bonyolítanák le a román kézilabda-bajnokságot
Alexandru Dedu, a Román Kézilabda Szövetség elnöke mindössze 45 nap alatt bonyolítaná le a férfi és a női élvonal következő idényét.
Rekordszámú jelentkező a Balaton-átevezésre
Rekordszámú jelentkező a Balaton-átevezésre
Rekordot jelentő, több mint 2000 nevezés érkezett a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre.
Újabb két fiatal tehetséggel lett teljes a HOYA kerete
Újabb két fiatal tehetséggel lett teljes a HOYA kerete
Rendkívül megfiatalított, ám annál tehetségesebb és elszánt gárdával vág neki a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata a 2020/21-es idénynek az NB I/B Piros csoportjában és a Hepp Kupában.
Női kézilabda Eb: a társházigazda Dánia a visszalépést fontolgatja
Női kézilabda Eb: a társházigazda Dánia a visszalépést fontolgatja
A Dán Kézilabda Szövetség azt fontolgatja, hogy mégsem lesz társrendezője a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságnak.
2020. augusztus 11. // Zsuzsanna névnap