Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
16°C
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
16°C

Egy pont sok hibával és remek hajrával

2014. január 30. 13:02
A Veszprém Barabás – a tizenegy gólig jutó Tóth Gabriella vezetésével – döntetlent ért el a vendég Fehérvár ellen a női kézilabda NB I 8. fordulójában.

A női kézilabda élvonal szombati játéknapján az eddig mindössze két pontot gyűjtő Veszprém a kiválóan rajtoló – két vereség mellett már öt győzelmet elérő – Fehérvárt fogadta. A rendező klub ingyenes belépéssel kedveskedett a szurkolóknak, ám így is csak háromszázan gyűltek össze a kezdő sípszóra.

Fej-fej mellett haladtak a felek a találkozó elején, majd a játékrész harmadánál a vendégeknek sikerült először kettővel meglépni (4:6). Pásztor kapus rendre tehetetlennek bizonyult a rivális lövőivel szemben, a félidő derekánál így már három volt közte (5:8). A csereként beállt hálóőr, Szemerey rögtön a figyelem középpontjába került, ugyanis egy lövést követően beleragadt a hajába a labda, melyet csak külön segítséggel sikerült kitépni.

Ennél is jobban aggasztotta a hazai szimpatizánsokat, hogy a Fehérvár négyre növelte előnyét (19. perc: 7:11). Róth Kálmán időkérése azonban segített, Tóth Eszter vezetésével hamar egyre csökkent a különbség. Egyenlítés helyett ismét a Fejér megyeiek villantak meg, Vaszari és Horváth révén 10:13-as állásnál fordultak a hajrára a csapatok. A kapusok a folytatásban sem tudtak bizonyítani, a folytatódó gólzápor végén Tilingerék vonulhattak előnnyel a szünetre (14:16).

Tóth Gabriella tizenegyszer (!) volt eredményes (archív fotó)Tóth Gabriella tizenegyszer (!) volt eredményes (archív fotó)

Három székesfehérvári találat esett rögtön a térfélcsere után, s a 36. minutumban is öt volt közte (15:20). Tóth Gabriella aztán két hetest is gólra váltott, majd Takács faragott a hátrányból. A veszprémiknek több lehetőségük is adódott a felzárkózásra, a döntő pillanatokban azonban rengeteg bosszantó hibát vétettek.

A meccs háromnegyedénél így is ott loholt ellenfele nyomában a Róth-csapat (21:23), ám ekkor ismét az FKC tudott kettővel meglépni. Az utolsó tíz perc is négygólos hazai hátránynál kezdődött (23:27), amikor is hatalmas hajrába kezdett a vendéglátó. Néggyel a lefújás előtt egyre zárkózhatott volna VBKC, a helyzet kimaradt, míg a túloldalon Vaszari nem hibázott (26:29). A végjátékban Hajtai kettős emberelőnyben alakította 28:29-re az állást, melyre Benzal válaszolt azonnal. Kokas szintén rögtön betalált, így maradt esély az utolsó percre. Húsz másodperccel a vége előtt Siti Eszter is kisbüntetést kapott, a meccs legjobbja, Tóth Gabriella pedig pillanatokkal a lefújás előtt kiharcolta az egyenlítést (30:30).

Női kézilabda NB I, 8. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Fehérvár KC 30:30 (14:16)
Március 15. utcai sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Veszprém: Pásztor – Kokas 2, Planéta 3 (1), TAKÁCS B. 3, TÓTH E. 4 (1), TÓTH G. 11 (4), Pelczéder 2. Csere: Szemerei, Györkös (kapusok), Kurucz, Hajtai 2, Marincsák 2, Vesztergombi 1, Kiskartali. Csere: Vezetőedző: Róth Kálmán.
Fehérvár: Kiss É. –  Azari 2, Siti E. 2, HORVÁTH B. 5, Emberovics, VASZARI 6, TILINGER 5. Csere: Győrffy (kapus), Herr A. 2, Benzal 1, Kazai 3, Mayer Sz. 2, Hajduch 2. Csere: Vezetőedző: Pal Oldrup Jensen.
Kiállítások: 6, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 7/6, ill. -.

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – A mérkőzés egyes szakaszaiban úgy látszott, hogy nem tudunk pontot szerezni ma, de a lányok – velem együtt – végig bíztak a sikerben. Rengeteg hibával és szerény kapusteljesítménnyel is döntetlent értünk el egy nálunk erősebb csapat ellen. Így sem lehetek teljesen elégedett, hiszen akár győzhettünk is volna.

Pal Oldrup Jensen: – Nehezen találom a szavakat, hiszen egy megnyert meccsen vesztettünk pontot. Ki kell elemeznünk a történteket és tanulnunk kell a hibáinkból.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.