Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Floorball: bronzérem Szlovákiából

2014. január 30. 13:03
A Lizards Floorball Team második alkalommal vett részt a Szlovákiában rendezett rangos nemzetközi tornán, a X. Stupava Floorball Kupán.

A veszprémiek két csapattal – 12 év alatti fiúk (B12) és 14 év alattiakból álló vegyes (B14) – vettek részt az esményem, továbbá a B16 SZPK-Nokia csapatban szerepelt Hajas Nándor. A kupán a hazai csapatok mellett cseh, lengyel és magyar csapatok mérkőztek egymással.

A Lizards FT a B14-es mezőnyben két ötös csoport játszott körmérkőzést, ahol a mieink a harmadik helyen végeztek két győzelemmel és két vereséggel. A rájátszásban első ellenfelük fáradtság miatt nem állt ki ellenük, a következő mérkőzésén pedig keményen helyt álltak, de sajnos nem jutottak a legjobb négy közé. A gárda így az ötödik-hatodik helyen fejezte be a szereplést a legnépesebb mezőnyben.

A B12-eseknél nyolc csapat nevezett, köztük egyedüli magyarként a bakonyiak. Az alapszakaszban hét mérkőzés alapján az első négy jutott a rájátszásba. A veszprémiek három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel – jobb gólkülönbségüknek köszönhetően – jutottak a legjobb négy közé. Ez azért is bravúr, mert a B14-es csapathoz hasonlóan, kevés cserével és több újonccal álltak ki a mérkőzéseken.

A Lizards FT bronzérmes együtteseA Lizards FT bronzérmes együttese

Az elődöntőben a korábbi ellenfelükkel, a csoportelsővel játszottunk szoros mérkőzést, ahol kikaptak, de ezúttal is kiegyenlített volt a küzdelem. A bronzmérkőzésen viszont nagyon magabiztosan nyertek.

A négynapos viadal a hazai bajnokságokra való felkészülés utolsó állomása volt a mieink számára, akik ez idő alatt rengeteget futottak és nagyon sok új taktikai játékelemet építettek be a játékba.

Csapatnévsor
B12: Trombitás Anna (Simonyi), Trombitás Balázs (Simonyi), Réti Péter (Botev), Kiss Csongor (Borsos Miklós, Ajka), Bögi Levente (Simonyi), Tóth Péter (Kossuth), Maier Péter (Simonyi), Bódis Máté (Fekete - Vörösmarty, Ajka), Fertig Dávid (Simonyi).
B14: Kasza Balázs, Horváth László (Kossuth), Kovács Áron (Kossuth), Réti Anna (Botev), Tótik Simon (Simonyi), Tóth Imre (Simonyi), Praznovszky Pál, Orosz Luca (Botev), Kiss Máté (Kossuth), Balázs Levente (Kossuth), Balogh Roland (Jendrassik).
B16: Hajas Nándor (Medgyaszay).

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.