Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
16°C
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
16°C

Súlyos vereség a bajnoki rajton

2014. január 30. 13:46
A rendkívül gyengén kézilabdázó Veszprém Barabás tizenegy góllal kikapott a vendég Dunaújvárostól az NB I első fordulójában.

Az első osztályú női kézilabda-bajnokság első fordulójában a nyári szünetben jól erősítő Dunaújváros látogatott a Március 15. utcai sportcsarnokba.

A képre kattintva galéria nyílik!

Kifejezetten kapkodva, sok hibával kezdtek a felek, melynek eredményeként a játékrész első harmadában csak három találat esett. Pelczéder révén mozdult el a holtpontról a Barabás (3:1), ekkor azonban bő tízperces (!) hazai gólcsend következett. A mieink megtorpanását rutinos játékosai – Bulath, Ferling, Vince – révén ki is használta az ellenfél (20. perc: 3:7).

Támadásban teljes tanácstalanság jellemezte a vendéglátók játékát, a hátsó alakzat azonban ekkor még viszonylag jól működött, az újvárosiak így nem tudták tovább növelni előnyüket.  Úgy tűnt, hogy a Veszprém vissza tud kapaszkodni, miután Tóth Gabriella duplájával öttel a szünet előtt kettőre csökkent a hátrány (7:9). A rossz kezdés ellenére tehát meccsben maradhattak a veszprémiek, s a szünetben sem tűnt teljesen lefutottnak a párharc (9:12).

A térfélcsere után tíz percig tartotta magát a Róth-csapat (14:17), ekkor azonban teljes hazai összeomlásnak lehetett szemtanúja a sokat megélt veszprémi csarnok közönsége. A fehérmezes hazai alakulat ötlet, erő és akarat nélkül kézilabdázott, a vérszegény támadójáték mellé roppant gyenge védelem párosult.  Mindezt tíz (!) találattal büntette a motiváltabb, s jobban összpontosító rivális  (51. perc: 14:27). A hajrában mindkét oldalon a fiatalok kaptak szerepet, amely természetesen már nem befolyásolta érdemben a találkozót. A VBKC nem úszta meg a kiütéses verséget (19:30).


Női kézilabda NB I, 1. forduló:
Veszprém Barabás KC–Dunaújvárosi Kohász KA 19:30 (9:12)
Március 15. utcai sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Veszprém: Pásztor – Kokas, Planéta 2, Takács B., TÓTH E. 6 (3), Tóth G. 2, Pelczéder 4. Csere: Györkös (kapus), Palotás, Hajtai 1, Kurucz, Gulyás V. 1, Marincsák 1, Kiskartali 2. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Dunaújváros: VIG – HOSSZU 4, RÁDL 4, Takács D. 1, BULATH 7 (4), FERLING 4, VINCZE M. 5. Csere: Pisák (kapus), Gera 3, Takács F., Sánta, Berta 2, Kemény, Ács. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.  
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.


Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – A játék minden elemében felülmúlt minket a Dunaújváros. Leginkább az bánt, hogy küzdőszellemben és akarásban is.




 

Mátéfi Eszter: – A bajnoki rajt minden elképzelésünket felülmúlta. Tudtam, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de azt is, hogy a lányok kiváló formában és erőállapotban vannak. Szívből gratulálok a tanítványaimnak, akik minden dicséretet megérdemelnek. Ha a folytatásban ugyanilyen fegyelmezetten, s ugyanekkora szívvel dolgoznak, még sok szép siker vár ránk. 

 

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.