Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C

Az alsóházban folytatja a Barabás

2014. március 1. 19:25
A veszprémi női kézilabda-együttes 28:24-re kikapott a Békéscsaba vendégeként, így biztossá vált, hogy az alsóházban folytathatja az NB I küzdelmeit.

A női kézilabda NB I alapszakaszának utolsó előtti fordulójában Békéscsabára látogatott a Veszprém. A tét mindkét fél számára ugyanaz volt: megragadni az utolsó esélyt a középházi (5-8. helyért zajló) rájátszásba kerülésre. Az alföldi együttes emellett szeretett volna visszavágni az ősszel elszenvedett egygólos vereségéért.

Csaknem kétezer néző fogadta a feleket, a mieinket is szépszámú szurkolótábor kísérte el. A hazaiak kezdtek jobban, akik a 10. percben 6:3-ra, a játékrész derekánál pedig 9:6-ra vezettek. Ezt követően azonban magára talált a kiválóan küzdő Barabás, melynek eredményeként fokozatosan csökkentették hátrányukat (19. perc: 10:9). A hajrában egyenlíteni is sikerült, sőt Tóth Gabriella két másodperccel a szünet előtt lőtt góljával fordítani is sikerült (13:14).

Fordulás után visszavette előnyét a Békéscsaba (35. perc: 16:15), de utána újra a Róth-csapat akarata érvényesült. Külön említést érdemel a csereként beállt Szemerey, aki bravúrt bravúrra halmozott (42. perc: 17:19). Sajnos ezzel még nem értek véget a fordulatok, hiszen a hajrához közeledve ismét a hazaiak tudtak újítani (46. perc: 20:19). Bakó Botond együttese kisvártatva 4:0-s szériát produkált, amellyel végleg eldöntötte a találkozó sorsát. Hárommal a lefújás előtt ugyan még feljöttek mínusz kettőre Planétáék (25:23), de közelebb már nem tudtak lopódzni.

A vereségnek köszönhetően – az utolsó forduló eredményeitől függetlenül – biztossá vált, hogy a VBKC 9-12. helyért küzdhet majd a rájátszásban.

Női kézilabda NB I, 21. forduló:
Budapest Bank - Békéscsabai ENKSE–Veszprém Barabás DTKC 28:24 (13:14)
Békéscsaba, 1800 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Békéscsaba: Sipeki – Csáki 4, Nyikolajenko 6 (4), Szögi 2, Szabó V. 5, Walfisch 2, Gávai 3. Csere: Terenyi, Dömény-Veress (kapusok), Glusica 6, Dombi, Barján, Hanczvikkel, Kelemen. Vezetőedző: Bakó Botond.
Veszprém: Pásztor – Vesztergombi 2, Tóth E. 6 (5), Planéta 7, Kurucz 2, Tóth G. 4, Pelczéder. Csere: Szemerey (kapus), Takács B. 2, Horváth D., Hajtai, Marincsák 1. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 6/5.

Edzői nyilatkozatok

Bakó Botond: – Helyén volt a lányok szíve, akik nagyon harcosan küzdve mindent megtettek a győzelemért. Fordulatos mérkőzésen, nagy taktikai csatában sikerült itthon tartanunk a pontokat.

Róth Kálmán: – A rutin és az agresszivitás döntött a mai találkozón. Egy ilyen kiemelt fontosságú mérkőzést nem lehet megnyerni ennyi hibával.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.