Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
16°C
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
16°C

Sikerrel zárta az alapszakaszt a Barabás

2014. március 8. 19:45
A veszprémi női kézilabdacsapat alacsony színvonalú mérkőzésen 32:20-ra verte a vendég MTK Budapestet az NB I-ben.

Az alapszakasz utolsó mérkőzésen a tabella utolsó előtti helyén álló MTK látogatott a Március 15. utcai sportcsarnokba. A vendégek játékerejéről sokat elárul, hogy eddig mindössze négy pontot gyűjtöttek (mindkétszer a sereghajtó egrieket verték egy-egy góllal). Az már korábban eldőlt, hogy a két együttes az alsóházi rájátszásban is találkozni fog egymással, hiszen a mieink mindenképpen a tízedik helyen zárnak.

A képre kattintva galéria nyílik!

Álmosan kezdett a hazai alakulat, 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, a 13. percben pedig már kettővel vezettek a fővárosiak (4:6). A játékrész kétharmadánál utolérte ellenfelét a vendéglátó (7:7). Ezt követően megnyitotta védekezését a veszprémi csapat, amely támadásban is magasabb fokozatba kapcsolt, így át is vette a vezetést (24. perc: 11:10). A félidő hajrájában 4:1-es szériát produkáltak a veszprémi lányok, beállítva a 15:11-es félidei állást.

A szünet után már nem tudott megújulni az ellenfél. A bakonyiak hibáik ellenére is folyamatosan növelték előnyüket, így a negyvenhetedik percben már nyolc volt közte (47. perc: 24:16). A mérkőzés utolsó szakaszában cserejátékosait beállítva is hizlalta fórját a Barabás, amely 32:20-as győzelemmel zárta az kézilabda élvonal alapszakaszát.

Női kézilabda NB I alapszakasz, 22. (utolsó) forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC­–MTK-Budapest 32:20 (15:11)
Március 15. utcai sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Andorka, Hucker
Veszprém: Szemerey – Vesztergombi 2, Tóth G. 8, Planéta 4, Kurucz I., Tóth E 6 (2), Pelczéder 3. Csere: Pásztor (kapus), Horváth D., Takács B. 7, Hajtai, Kokas (1), Marincsák 1. Vezetőedző: Róth Kálmán.
MTK: Schneck ­– Barczi 1, Takács F 2, Borbás 2, Petrovszki 3 (1), Despotovic 3, Balog B. 6 (5). Csere: Kurucz A. (kapus), Tamás 2, Pácz, Fundák 1, Buzsáki. Vezetőedző: Majoros Gusztáv.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 8/6.

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Bár nagykülönbségű győzelmet arattunk, nem volt egyszerű dolgunk. A rájátszásban ennél többre lesz szükség a csapatomtól.





 

Majoros Gusztáv: – Miután szétesett a védekezésünk, támadásban is megálltunk.






 

Galéria
Veszprém Barabás Duna Takarék KC­ – MTK-Budapest 32:20
Zatkalik Dániel
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.