Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Futsal: döntetlen a görögök ellen

2014. március 18. 12:48 // Forrás: MTI
A vasárnapi 4-2-es győzelem után futsalválogatottunk 1-1-es döntetlent játszott Pápán Görögország legjobbjaival.

A találkozón nem úgy alakult az első játékrész, mint ahogy szerettük volna. Hasonló vehemenciával kezdtük a mérkőzést, mint a vasárnapi találkozón, egyből neki támadt ellenfelének a magyar csapat, a görögök szinte a félpályáig sem jutottak el a mérkőzés első felében. A mieink sorra dolgozták ki a helyzeteiket, a 4. perc végén Trencsényi János jobb oldali lövése suhant el a hosszú kapufa mellett. A tucatnyi magyar lehetőség mellett a görögök csupán háromszor kerültek helyzetbe, de abból egyet gólra is váltottak. Ilias révén a 6. perc elején egy kontrából teljesen váratlanul megszerezték a vezetést (0-1). A folytatásban rengeteg magyar lehetőség maradt kihasználatlanul, úgy látszott, könnyen teremti meg a helyzeteit a válogatott, azonban a befejezések rendre kihasználatlanul maradtak, kétszer is a kapufa mentette meg a görögöket a góltól. A 10. percben álltunk talán a legközelebb a gólszerzéshez, ekkor Rábl János hat méterre a kaputól, óriási ziccerben a keresztlécet találta telibe.

Fotók: mlsz.huFotók: mlsz.hu

A második játékrész elején a görög csapat előtt több lehetőség adódott, de nekünk is voltak helyzeteink. Ezek egyike volt, amikor a 25. percben Rábl milliméterekkel maradt le Harnisch baloldali beadásáról. A görögök helyenként szépen járatták a labdát, kontráik rendre veszélyt hordoztak magukban. A félidő közepére közönségszórakoztató játék alakult ki, mindkét oldalon adódtak helyzetek. A 29. percben Gál István még a kapufát találta el, azonban rögtön ezt követően Lódi Tamás felébresztette a pápai publikumot, és egy nagyszerűen eltalált távoli lövéssel egyenlített (1-1). A közönség díjazta a csapat küzdőszellemét, így nagy lelkesedéssel biztatta a válogatottat. Lovas Norbert a 35. percben a kapufát találta el, míg Rábl kiismerhetetlen cseleivel többször átjátszotta a görög védőket, beadásairól azonban rendre lemaradtak a társak. Az utolsó öt perc izgalmasra sikerült, a magyarok folyamatosan támadtak, de az eredmény nem változott, 1-1-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

– Ilyen az, amikor a labda sehogy sem akar bejutni a kapuba. Megvoltak a lehetőségeink, hiszen rúgtunk négy kapufát, rengeteg helyzetünk maradt kihasználatlanul. Negyvenötször lőttünk kapura, míg a görögök nyolcszor. A helyzetkihasználásunk nem volt az igazi, azonban így is elégedett vagyok, mert a fiatalok jól teljesítettek, mindenki segítette a másikat, jó volt a csapatszellem – mondta Sito Rivera.

Felkészülési futsal-mérkőzés:
Magyarország–Görögország 1-1 (0-1)
Magyarország
: Balázs Zoltán – Trencsényi János, Rábl János, Harnisch Ákos, Karacs Dániel
Cserék: Nagy István, Szabó Péter, Komáromi Péter, Lódi Tamás, Lovas Norbert, Gál István, Tihanyi Csaba.
Gólszerzők: Lódi, ill. Ilias

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.