Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felhő szemével a világ

2009. augusztus 15. 13:52
Felhősi István festőművész alkotásaiból nyílt pénteken délután kiállítás a Lackó Dezső Múzeumban.

A résztvevőket Dr. Limbacher Gábor megyei múzeumigazgató köszöntötte, az idén hatvanadik életévét betöltő művész tárlatát pedig Géczi János költő nyitotta meg. Szavaival próbálta körülírni azt a csodálatos világot, melyet Felhősi István képei ábrázolnak. Három képvilág, a vizek, fák és felhők jelennek meg az alkotásokon. Játszi könnyedséggel repítenek el minket egy egészen más dimenzióba, mintha mi magunk is a Bakony erdeiben sétálnánk, vagy a Balaton vizében lógatnánk a lábunkat.

Felhősi István képein nemcsak egy kivételes művész tehetsége figyelhető meg, de végig jelen van a restaurátor rálátása is. Felhői olyan puhán ölelik körbe a színes égboltot, hogy idézik a barokk korszakot, ezzel mintegy oltárt állítva a veszprémi égboltnak. A természet szeretete, a harcok, boldogság, lehetőség, bánat, vihar és a tavaszi szél, ez mind-mind ott rejtőzik a képekben. Az ember úgy érzi magát, mint Alice, aki beleesett egy gödörbe és Csodaországban kötött ki. Itt minden ecsetvonás egy varázslatos pillanatra utal.

A kiállítás szeptember 6-ig látogatható.

Galéria
Felhő szemével a világ
Janni Anikó
további cikkek
Meghalt Liam Payne, az egykori One Direction fiúzenekar tagja gyászhír Meghalt Liam Payne, az egykori One Direction fiúzenekar tagja A Buenos Aires-i rendőrség tájékoztatása szerint 31 éves korában elhunyt Liam Payne, a One Direction zenekar tagja, miután kizuhant egy helyi hotel harmadik emeletéről.  tegnap 12:00 Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára tíz évvel ezelőtt hozta létre az Amigos a gyerekekért Alapítványt, a kórházban fekvő gyerekeket segítő nonprofit szervezetet. tegnap 21:45 Színházi előadást mutattak be a veszprémi fogvatartottak Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Színházi előadást mutattak be a veszprémi fogvatartottak Kedd délután volt a Jóra való buzgóság című előadás bemutatója, melyet a szabadságvesztésüket a veszprémi bv. intézetben töltő fogvatartottak mutattak be. A darabot Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművésznő szakmai irányításával állították színpadra, és a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság színháztermében mutatták be. 2024. október 16. 15:18 Három éve pezsegteti a belváros kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT kultúra Három éve pezsegteti a belváros kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT Már három éve pezsegteti Veszprém belvárosának kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT brunch-bisztró, ahol az születésnapi hétvége során új kiállítással és zenei élményekkel is lehetett találkozni, miközben konyhában és a pultban sem volt megállás egy pillanatig sem. 2024. október 14. 16:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.