Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megvédte bajnoki címét a Lizards FT

2014. március 24. 19:53
A veszprémiek a hétvégén hazai környezetben nyerték meg a 13 éven aluliak számára kiírt unihoki magyar bajnokság négyes döntőjét.

Az elődöntők sorát a hazaiak kezdték a komáromi SZPK csapata ellen. A vendégek kezdték jobban a játékot, akik a harmadik percre kétgólos előnyre tettek szert. A „gyíkok” azonban felvették a mérkőzés ritmusát és a hatodik perc elejétől elkezdték ledolgozni hátrányukat. A 12. perc végén már 2-2-t mutatott az eredményjelző, majd a félidő vége előtt egy másodperccel a gyíkok átvették a vezetést.

A második félidő kísértetiesen hasonlított az elsőre. Egy perccel a kezdő sípszó felhangzása után már újra a komáromi gárda vezetett egy góllal. Ezután 5-5-ig felváltva estek a gólok. A hajrá következett, ami az idegek harcát is hozta. A Lizards csapata tudta megszerezni az előnyt nem egészen négy perccel a mérkőzés vége előtt, ami után időt is kértek a hazai edzők, hogy rendezzék a sorokat és megnyugtassák a gyerekeket. Ez olyan jól sikerült, hogy két percre rá már kétgólos előnynek örülhetett a lelkes hazai szurkolótábor. Az SZPK csapata időkérés után megpróbálta még megfordítani a mérkőzést és lehozta kapusát. A nagy akarásban azonban egy durva szabálytalanságnak köszönhetően egyik játékosukat kiállították, amivel meg is pecsételődött számukra a mérkőzés sorsa. Nagy küzdelemben, megérdemelten vívta ki a döntőbe jutást a Lizards csapata.

A másik elődöntőt a Csokonai Iskola csapat játszotta a Vajda Iskola csapata ellen. A Csokonai Iskola fiataljai nagyon lelkesen küzdöttek, de a rutinosabb vajdás gyerekek ellen nem sikerült a győzelem. Így a döntőt az azonos csoportból bekerült Lizards és Vajda csapata játszhatta.

Előtte azonban következett a bronzmérkőzés. Úgy látszik, a fiatal budapesti gárda erre a mérkőzésre melegedett be, mert szép, okos játékkal maguk javára tudták fordítani a gólgazdag mérkőzést. A Csokonai Iskola csapata szerezte meg a bronzérmet.

A bajnokcsapatA bajnokcsapat

Következett a finálé az egymást már jól ismerő Lizards és Vajda csapatai között. A hazaiak nagy lendülettel kezdték a játékot, aminek az lett az eredménye, hogy hat perccel a kezdés után már 4-0-ra vezettek. A Vajda csapata a kilencedik perc elején tért magához és szerezte meg első gólját, amire a félidő utolsó percében született egy válasz veszprémi részről.

A második félidő már más képet mutatott. A hazaiak nyugodtan játszottak, de nem sikerült tiszta helyzeteket kialakítaniuk és többször csúszott hiba a védekezésükbe. Két szép kontrának köszönhetően a játékrész hatodik percében kétgólosra csökkentette hátrányát a vendégcsapat. Mivel a gólgyártás a továbbiakban sem sikerült hazai oldalon, a 12. perc derekán időt kért Kiss Zoltán edző. Ennek meg is lett az eredménye, mert másfél perccel a mérkőzés vége előtt újra háromgólosra nőtt a különbség a két csapat között. Vendég időkérés után váratlan taktikát választottak a bakonyiak, akik levitték a kapusukat. Egy percig szépen passzolgatva tartották is a labdát, de aztán egy rontott passznak köszönhetően az ellenfél szerezhette a mérkőzés utolsó gólját, beállítva a 6-4-es végeredményt.


A bajnokcsapat tagjai: Bögi Levente, Fertig Dávid, Kiss Csenge, Kiss Csongor (kapus), Orosz Luca, Réti Péter, Trombitás Anna. Edzők: Kovács Tamás, Kiss Zoltán.

Eredmények
Elődöntők
Lizards FT "A"–SZPK 7-5
Vajda–Csokonai 5-2
Bronzmeccs
SZPK–Csokonai 7-10
Döntő
Lizards FT–Vajda 6-4

Az U13-as unihoki magyar bajnokság végeredménye: 1. Lizards Floorball Team, 2. Vajda - White Sharks, 3. Csokonai Floorball Team, 4. SzPK - Nokia Komárom.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.