Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Füredi közlemény Zdolik „levadászása” miatt

2014. március 27. 16:46 // Forrás: Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Az NB I-es Balatonfüredi KSE a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) illetékeseihez fordult Zdolik Bence sérülésének kivizsgálása ügyében.

A Gyöngyös elleni szerdai bajnoki negyeddöntő 8. percében a fal előtt keresztbe mozgó Zdolikra kirontó gyöngyösi védő ökle eltalálta a füredi átlövő orrát. A válogatott játékost mentő vitte a kórházba orrtörés és agyrázkódás gyanújával. A kórházból orrának vérzése elállítása után csak saját felelősségére távozhatott.

A BKSE kéri a videófelvétel megtekintését és az illetékes szövetségi bizottságok és testületek állásfoglalását mind a sérülést okozó játékos, mind az esetet ütközésnek minősítő bírók esetében.

– Azért tartjuk ezt szükségesnek, hogy elejét vegyük egy olyan felfogásnak, mely egy csapat legjobb támadójának a levadászását látja a legjobb védekezési taktikának. Még abban az esetben is  büntetendőnek tartjuk az ilyen súlyos sérülést okozó megmozdulásokat, ha azokban nem tételezünk fel szándékosságot. Amennyiben nem történik az ilyen eseteknek a megfelelő szankcionálása, úgy sorozatosan veszélyeztetni fogjuk a legtehetségesebb válogatott támadóink testi épségét – szól a közlemény.

Nézze meg a jelenetet!

vehirsport.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.