Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Másodszor is vereség

2014. április 5. 22:00 // Forrás: MKSZ
Második németországi felkészülési mérkőzésén is kikapott a magyar férfi kézilabda-válogatott, melyben több újonc is a bemutatkozott.

A németek elleni második találkozón Tatai kezdett a magyar kapuban. Az első gólt a magyar válogatott szerezte Ancsin révén, azonban a mieink támadásban több hibát elkövettek – számolt be a magyar szövetség honlapja. A németek gyors indításokból rendre gólt szereztek, és a 10. percben 6:2-re vezettek, így Mocsai Lajos időt kért. A magyar együttes 7:5-re felzárkózott, majd állandósult a 2-3 gólos német vezetés. Császár többször is betalált, Nagy László pedig a 19. percben váltotta Ancsint a jobbátlövő posztján, és góllal mutatkozott be. Az ellenfél jobbszélsője, Groetzki a 20. percben már az ötödik gólját szerezte. Gulyás remekbe szabott gólt lőtt, Varsandán passzát a levegőből, kínaival húzta be Bitter kapujába. A félidő hajrájában Lékai is pályára lépett, azonban Császár is folytatta a játékot, és szünet előtt a 6. gólját szerezte. A németek azonban tartották háromgólos előnyüket, így 16:13-mal vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőre Székely Márton állt a magyar kapuba, balátlövő poszton pedig Zdolik Bence góllal köszönt be. A németek növelték előnyüket, és már hat góllal is vezettek, ám emberelőnyben csökkentettük a hátrányt. Székely többször is védett, sőt, Sellin büntetőjét is hárította. Az újoncok közül betalált Bóka és Bodó is, de a magyar válogatott három gólnál nem tudott közelebb zárkózni ellenfeléhez. A 49. percben 25:21-es állásnál időt kért Mocsai Lajos, ám nem került közelebb az egyenlítéshez Magyarország, a németek előbb hat gólra hizlalták előnyüket, és végül hét találattal nyertek.

Válogatott férfi kézilabda felkészülési mérkőzés:
Németország–Magyarország 31:24 (16:13)
Lingen, játékvezetők: Gjeding, Hansen (dánok).
Németország: Heinevetter, Lichtlein (kapusok), Allendorf 4 (1), Danner 2, Glandorf 6, Groetzki 5, Haas 1, Häfner, Klein 1, Kneer, Kneule, Kraus 4, Pekeler 2, Roggisch, Sellin 3, Weinhold 1, Wiencek 2. Szövetségi kapitány: Martin Heuberger.
Magyarország: Tatai, Székely, Mikler (kapusok), Ancsin 3, Bodó R. 1, Bóka B. 1, Császár 6 (2), Gulyás 3, Harsányi 3 (2), Ilyés, Lékai, Nagy L. 2, Putics, Schuch, Szöllősi Sz. 2, Vadkerti, Varsandán, Zdolik 3, Zubai. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/4.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. ma 20:03 Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Telekom Veszprém Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Momir Ilics, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy labda dönthet a dán Aalborg HB elleni párharcban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. ma 19:53 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. ma 14:59 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. ma 12:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.