Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
23°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
23°C

A bronzért küzdhet a Barabás

2014. április 25. 19:06
A Ferencváros tizenhat góllal legyőzte a Veszprémet a női kézilabda Magyar Kupa dabasi elődöntőjében.

A Barabás a válogatott Planéta Szimonetta nélkül feszült a Ferencvárosnak a pénteki összecsapáson. Rossz hír, hogy a részleges bokaszalag-szakadással küszködő jobbátlövőre az idény hátralévő részében már nem számíthat Róth Kálmán edző.

A bakonyiak – Kurucz és Hajtai révén – vezetni tudtak az álmosan kezdő FTC ellen, amely aztán az esélyeknek megfelelően gyorsan fordítani tudott. A 7. percben Takács Bianka 3:4-re alakította az állást, majd zsinórban három Fradi-gól esett. Tovább nehezítette a veszprémi stáb dolgát, hogy a térdsérülést szenvedő Tóth Eszter is kivált. A mieink ennek ellenére is jól tartották magukat, a 14. minutumban egyetlen gól volt közte (7:8).

A fővárosiak aztán fokozták a tempót, s ötöt lőttek veszprémi válasz nélkül. Horváth Dóra hét perc után talált be és Kurucz is túljárt Szikora eszén (9:13), a játékrész finisében aztán már csak ferencvárosi gól esett.  

Nem voltak egy súlycsoportban (archív fotók)Nem voltak egy súlycsoportban (archív fotók)

A térfélcsere után sem változott a játék képe: a tartalékos Barabás főleg támadásban nyújtott vérszegény teljesítményt, ellenfele így könnyedén növelte előnyét. Such révén már a 37. percben tíz lett közte (11:21), tízzel a vége előtt pedig tizenötre nőtt a különbség (14:29).

A veszprémieknek arra sem volt esélyük, hogy megússzák szoros vereséggel, ám a hét találatig jutó Horváth Dóra és az ötgólos Kurucz mindenképpen dicséretet érdemel. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a második játékrészben már mindkét csapat a szombati helyosztójára tartalékolt. A VBKC esetében ez a délre kiírt bronzmeccs lesz, ahol a Siófok együttesével mérkőznek meg.

Női kézilabda Magyar Kupa, elődöntő:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–FTC-Rail Cargo Hungaria 18:34 (9:17)
Dabas, vezette: Tomecskó, Unyatinszky.
Veszprém: Szemerey – Hajtai 1, Kurucz 5, Takács B. 1, Horváth D. 7, Tóth G. 2 (1), Pelczéder 1. Csere: Pásztor B. (kapus) Tóth E., Gulyás V. 1, Kokas, Kiskartali. Vezetőedző: Róth Kálmán.
FTC: Szikora – Kovacsicz 1, Tomori 3, Szamoránsky 1, Szucsánszky 3, Zácsik 2, Szarka 5. Csere: Abramovics (kapus), Czifra 4, Such 3, Steinbach 2, Pena 6, Mészáros 3, Szekerczés 1. Vezetőedző: Elek Gábor.
Kiállítások: 8, ill. - perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. -/-.

A másik elődöntőben: 
Győri Audi ETO KC–Siófok-Galérius Fürdő 34:23 (17:12)

A szombati program:
a 3. helyért:
Veszprém Barabás-Duna Takarék KC–Siófok-Galérius Fürdő 12.00
döntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC 14.00

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.