Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Nem volt esély a bronzra

2014. április 26. 13:43
A Siófok a második félidőben felőrülte az ezer sebből vérző Veszprémet a női kézilabda Magyar Kupa bronzmeccsén.

A KEK-indulás volt a tétje a női kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésének, amelyen a Veszprém és a Siófok csapott össze. Róth Kálmán sérülés miatt Planéta Szimonettát, Marincsák Nikolettet és Tóth Esztert is nélkülözte, a túloldalon pedig a szintén maródi Orbán Annamária maradt ki.

Nehezen indult be a veszprémiek támadógépezete, az első nyolc percben csak egyszer sikerült bevenni Pastrovics kapuját. Horváth és Kurucz révén aztán gyorsan sikerült egyenlíteni (11. perc: 3:3). A folytatásban is sokat hibázott támadásban a Barabás, Erdősi sorozatban vezethette Szemereyre a játékszert a gyors lerohanások alkalmával. Róth Kálmán időkérése után már ötödször volt eredményes a balszélső (4:7).

A játékrész derekánál Kurucz talált be ismét, majd zsinórban négyszer voltak eredményesek a tópartiak (22. perc: 5:11). A Róth-csapat azonban ekkor sem adta fel a küzdelmet, amely a hajrában megkezdte a felzárkózást, s Tóth Gabriella vezetésével kettővel a vége visszajött 9:11-re. A félidő finisében a parádézó Erdősi duplázott, a 10:13-as félidei állást pedig Tóth alakította ki büntetőből.

A SIófoké lett a bronzérem (archív fotók)A SIófoké lett a bronzérem (archív fotók)

A második felvonást is a Siófok kezdte jobban, Lukács góljára még Horváth válaszolt átlövésből, ám a 36. minutumban már 11:17 állt az eredményjelzőn. Róth Kálmán időkérése sem tudta megfékezni a Balaton-parti gárdát, amely folyamatosan növelni tudta a különbséget. A gyakorlatilag csere nélkül kézilabdázó veszprémiek eközben fáradni látszottak, ezt mutatja, hogy Dajka kettős emberhátrányban is betalált (46. perc: 15:22).

A mérkőzés legjobbja, a tizenhárom akciógólt szerző Erdősi révén tízzel a vége előtt már tíz volt közte (16:26). A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy Golovin Vlagyimir együttes hány góllal nyer. A VBKC a végjátékban is igyekezett mindent megtenni a tisztes helytállásért, így jelentősen már nem változott a különbség (21:32). A Magyar Kupa bronzérmét a Siófok szerezte meg, a Barabás negyedikként zárt a sorozatban.

Női kézilabda Magyar Kupa, elődöntő:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Siófok KC-Galerius Fürdő 21:32 (10:13)
Dabas, vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
Veszprém: Szemerey – Hajtai 6 (1), Kurucz 4, Takács B. 2, Tóth G. 6 (3), Horváth D. 2, Pelczéder. Csere: Pásztor B. (kapus), Gulyás V. 1, Kokas, Kiskartali. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Siófok: Pastrovics – Lukács 2, Szamoránsky A. 1, Németh, Deáki 1, Léránt 5 (3), Erdősi 13. Csere: Futaki (kapus), Dajka 3, Szalai 4, Szabadfi 2, Termny 1 (1). Vezetőedző: Golovin Vlagyimir.
Kiállítások: 14, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/3.

Nyilatkozatok a mérkőzést közvetítő Sport Klub televíziónak

Tóth Gabriella: – Nem így terveztük ezt a meccset.  Sok a sérültünk, és a tegnapi meccs is sokat kivett belőlünk. Ennek ellenére mindent megtettünk, amit tudtunk, de ma csak ennyire telt tőlünk.

Erdősi Ildikó: – Mindenképpen nyerni szerettünk volna, de ennél szorosabb meccsre számítottam. A győzelmünk kulcsa a védekezés volt, s az abból szerzett gólok.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.