Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Biztos bennmaradó a Barabás

2014. május 3. 20:39
A veszprémi női kézilabda-alakulat idegenben is kiütötte az Eger együttesét az alsóházi rájátszásban, így biztosan megőrzi NB I-es tagságát.

Sérülés miatt három játékosát – Planéta Szimonettát, Tóth Esztert és Marincsák Nikolettet – is nélkülözte a Veszprém, amely a bajnokságban eddig valamennyi meccsét elveszítő Egerhez látogatott.

A találkozó a várakozásoknak megfelelően alakult: szoros állást csak az első percekben mutatott az eredményjelző tábla (3:4), a Róth-csapat folyamatosan növelte előnyét (18. perc: 5:11). A VBKC tartalékosan is más dimenzióban kézilabdázott ellenfeléhez képest, így a szünetig hétre nőtt a különbség (11:18).

Magabiztos veszprémi siker Egerben (archív fotók)Magabiztos veszprémi siker Egerben (archív fotók)

A tizenegy gólt vágó Kurucz és a tízszer eredményes Tóth Gabriella főszereplésével a második játékrészben is folytatódott a macska-egér harc. Igaz, az Eszterházy KFSC sokáig tíz gól alatt tartotta a különbséget (48. perc: 18:27), a végjátékban azonban már nem tudták elkerülni a kiütést (23:37).

Győzelmének köszönhetően a Veszprém – a Debrecenhez hasonlóan – matematikailag is bebiztosította bennmaradását, az Eger és az MTK biztosan kieső helyen zár.

Női kézilabda NB I, alsóházi rájátszás 4. forduló:
Eszterházy KFSC–Veszprém Barabás DTKC 23:37 (11:18)
Eger, vezette: Medve, Nagy L.
Eger: Ferenczi – Hárs 2, Gyimesi 2, Petrovics 1, Sári 13 (1), Bárány, Héjjas 2. Csere: Fekete (kapus), Molnár N. 2, Németh L., Benedek, Todorovic 1, Balázs, Gaskova. Vezetőedző: Herczeg Béla.
Veszprém: Szemerey – Hajtai 3 (1), Kurucz 11 (1), Takács B. 2, Horváth D. 5, Tóth G. 10 (4), Pelczéder 1. Csere: Pásztor (kapus), Kokas 4, Kiskartali, Gulyás V. 1. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 7/6.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.