Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A zivatar, a jég és a tűz sem szegte kedvüket

2014. május 5. 21:49 // Forrás: Mérő Edit
A Veszprémi Honvéd SE tájfutói a május 1-jét követő hosszú hétvégét Pusztamaróton töltötték, ahol a hatszáznál is több hazai és külföldi résztvevőt felvonultató Tipo Kupa országos rangsoroló versenyt rendezték.

A küzdelmek a Gerecse-hegység igencsak meredek és sziklás oldalain folytak, némely pályán 300 méternél is nagyobb szintkülönbséget kellett legyűrniük az indulóknak, akiknek a felkészültségét a rendezők által kitűzött, komolyabb technikai tudást igénylő pályák is próbára tették.

Ezúttal az égiek sem kedveztek túlzottan a versenyzőknek. Azonban a felváltva lezúduló zápor, zivatar, jégeső, a vasárnapra megerősödő hideg szél sem szegte a honvédosok kedvét, akik így is újabb szép sikereket könyvelhettek el. Miképp a szombat éjszaka folyamán a versenyközpontnak helyet adó tábor területén kigyulladt és leégett kemence sem zökkentette ki őket.

Mérő Dominika (Fotó: Herwig Allwinger)Mérő Dominika (Fotó: Herwig Allwinger)

Legjobban a mindössze kilenc esztendős Lantai Lili szerepelt, aki az N10D kategória mindhárom napi futamát megnyerve összetettben is első lett. Ugyancsak szép eredmény az erős mezőnyben Mérő Dominika bronzérme, aki összesített időeredménye alapján az N14E kategória harmadik helyezését szerezte meg.

A felnőttek közül kiemelkedik az N45-ös kategóriában Németh Zsoltné edző aranyérme, aki a harmadik napi futamot megnyerve – óriási hajrával – összetettben is kivívta a győzelmet.

Lantai Lili a dobogó legfelső fokán (Fotó: Bálint Bence)Lantai Lili a dobogó legfelső fokán (Fotó: Bálint Bence)

További jó helyezést ért el Lantai Boróka (N12C kategória, 5. hely), Angyal Dániel (F12C kategória, 6. hely), valamint Bálint Bence (F35Br kategória, 4. hely).

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.