Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Mi lesz veled veszprémi női kézilabda?

2014. május 10. 20:03
Öt élvonalbeli szezont követően „költözik” a veszprémi női kézilabdasport a megyeszékhelyről.

Utolsó hazai mérkőzését megelőzően sajtótájékoztatót tartott a Veszprém Barabás Duna Takarék KC, amelyen dr. Tenk Gábor klubelnök megerősítette a korábban napvilágot látott közleményét: a tervek szerint a 2014/15-ös idénytől Mosonmagyaróvár KC néven indul az együttes az első osztályban. A székhelyváltás a klub 2014. május 31-i közgyűlését követően válhat hivatalossá.

dr. Tenk Gábor - Fotók: Cseh Zoltándr. Tenk Gábor - Fotók: Cseh Zoltán

Dr. Tenk Gábor emlékeztetett, több kísérletet is tettek a támogatói kör növelésére, azonban nem jártak sikerrel, s Veszprém város önkormányzata sem tudott nagyobb anyagi hozzájárulást biztosítani a klub fennmaradásához.

Róth Kálmán az elmúlt két év szakmai munkáját értékelte. Kiemelte a sikert, miszerint fiatal együtteséből négyen – Schatzl Nadine, Vig Vivien, Planéta Szimonetta, Tóth Gabriella – is bemutatkozhattak a felnőtt válogatottban.

Róth KálmánRóth Kálmán

A jövő héten befejeződő szezonnal kapcsolatban megjegyezte: nem úgy sikerült a keret erősítése, mint a riválisoknak, ám ezzel a játékosállománnyal jó eredménynek tartja a biztos bennmaradást jelentő tízedik pozíció kiharcolását. Örömteli bravúrként említette, hogy csapata zsinórban másodszor is bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

A veszprémi női kézilabdasport jövőjét érintő újságírói kérdésre a jelen lévők nem tudtak érdemi választ adni. S a jövő évi játékoskerettel kapcsolatban sem szolgáltak információval.

Öt év után szűnhet meg az élvonalbeli női kézilabdaélet a megyeszékhelyen. A Barabás legnagyobb sikere a tavalyi Magyar Kupa bronzérem kiharcolása volt.

Zatkalik Dániel
vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.