Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Országos bajnok padányisok

2014. június 19. 22:17
A Padányi iskola U9-es és U10-es leány kézilabdacsapata is aranyérmet szerzett az Erima Országos Gyermekbajnokságban

A Kajdonné Fekete Krisztina és Benke Péter szakmai irányítása alatt álló utánpótlásműhely már korábban is hallatott magáról kiváló eredményeivel, s idén sem maradt adós a jó teljesítménnyel. A 2013/14-es szezonban a győriekkel kötött megállapodás értelmében Győri ETO KC néven indultak az Erima bajnokságban, melynek két korcsoportjában is aranyérmet szereztek.

A 2003-as születésűek (U10) között Magyarország legjobb tíz együttese vetélkedett a bajnoki címért oda-visszavágós rendszerben. Ezt követte a rájátszás, melyben magabiztosan hódította el az első helyet a veszprémi alakulat. Úgy, hogy mindössze egyszer hagyta el vesztesként a pályát az egész bajnokság alatt.

Az U10-es bajnokcsapatAz U10-es bajnokcsapat

A 2004-eseknél (U9) háromszor találkoztak egymással az ellenfelek az alapszakaszban, majd következett a rájátszás, melyet hiba nélkül teljesített a gárda, így szintén bajnok lett.

A diákolimpián is megmutatták tehetségüket a lányok, a legszebb eredményt az U12-esek érték el, akik az országos elődöntőig jutottak.

A Padányi iskolát nem érinti az NB I-es női kézilabda megszűnése a városban, a Veszprém Barabás KC költözésétől függetlenül a jövőben is utánpótlásbázisként szolgálnak az általános iskolások korosztályában. A következő idényben változik a gyermekbajnokság lebonyolítási rendszere, azt azonban jelenleg még nem lehet tudni, hogy megmarad-e a fúzió a veszprémi intézmény és a patinás kisalföldi klub között. Az ugyanakkor bizonyos, hogy a Padányiban ősztől ismét várják a kézilabdázni vágyó diákokat.

Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.