2020. szeptember 28.
//
Vencel névnap

Húsz érmet szereztek úszóink

2014. július 3. 20:18
A Veszprémi Úszó Klub fiatal tehetségei öt arany-, hét ezüst- és nyolc bronzérmet szereztek a Tatabányán rendezett régiós Béka-Delfin Seregszemlén.

Az elmúlt évekhez képest a legnagyobb létszámmal, huszonnégy versenyzővel vett részt a Tatabányán megrendezett régiós Béka-Delfin Seregszemlén a Veszprémi Úszó Klub. A június 29-én rendezett eseményen húsz egyesület közel háromszáz versenyzője mérte össze tudását a szabadtéri medencében.

A VÚK sportolói öt arany-, hét ezüst- és nyolc bronzérmet, valamint rengeteg oklevelet szereztek. Ezzel a kiváló eredménnyel az összesített csapatversenyben legjobb Veszprém megyei csapatként a negyedik helyen végeztek, egyetlen ponttal lemaradva a dobogóról.

Több veszprémi úszó is ezen a versenyen úszta meg a kvalifikációs szintet a korosztályos országos bajnokságokra, így ők hazánk legjobbjai között bizonyíthatnak.

A VÚK éremszerzői

Aranyérmet nyert: Mürkli Márton (400 m gyors, 100 m pillangó), Bartalus Mirtill (100 m gyors, 100 m hát), Tóth Réka Erzsébet (200 m hát).

Ezüstérmes lett: Páll Sebestyén (400 m gyors), Nyiri Villő (400 m gyors), Veisz Dóra (100 m pillangó, 200 m hát), Mürkli Márton (200 m hát, 200 m mell), Bartalus Mirtill (50 m mell).

Bronzérmet szerzett: Tóth Réka Erzsébet (400 m gyors, 200 m mell), Hegyháti Zoé (100 m gyors, 100 m hát, 50 m mell), Nyiri Villő (200 m mell), Veisz Dóra (200 m vegyes), Mürkli Márton (200 m vegyes).

vehirsport.hu

További cikkek

A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
Ariel, Ficánka, Sebastian – bizonyára ismerősen csengnek a nevek. Esetünkben azonban nem a Kis Hableányról, hanem egy igaz történetről lesz szó. A veszprémi születésű Eszes Fanni ugyanis az első magyar sellőlány, aki nem mellesleg már világversenyen is képviselte hazánkat.
Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte a Balaton-átúszást
Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte a Balaton-átúszást
A Balaton Úszó Klub Veszprém nyílt vízi világ és Európa-bajnoka, Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte a 38. Lidl Balaton-átúszást.
Szombaton megrendezik a Balaton-átúszást
Szombaton megrendezik a Balaton-átúszást
Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján - a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével - a szervezőbizottság úgy döntött, hogy megtartja szombaton a 38. Lidl Balaton-átúszást.
Balaton-átúszással vezet le a meglepetésember
Balaton-átúszással vezet le a meglepetésember
Hosszú Katinka bajai edzőjétől, Pass Ferenctől a világbajnok Rasovszky Kristóf mestere, Szokolai vette át Kalmár Ákos felkészítését.
Rasovszky Kristóf pályacsúcsra készül a Balaton-átúszáson
Rasovszky Kristóf pályacsúcsra készül a Balaton-átúszáson
Szinte a teljes magyar nyílt vízi úszóválogatott rajthoz áll az augusztus 1-jei Balaton-átúszáson, hiszen a járványhelyzet miatt az élversenyzőknek is ez lesz az év első szabad vízi versenye.