Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Strandkézilabda: jó hangulat, jó játék

2014. július 8. 21:39 // Forrás: Horváth Péter
Orosházi és százhalombattai tornagyőzelem született a Borsodi Beach Arénában Alsóörsön.

Kellemes időjárás, szép környezet és jól előkészített pályák hívogatták a strandkézilabdázni vágyó játékosokat az alsóörsi strandra, ahol tizenhat férfi és ugyanennyi női alakulat versengett egymással a végső győzelemért. Rengeteg visszatérő csapat, játékos és edző köszöntötte egymást, így a résztvevők jó hangulatban vágtak bele a küzdelmekbe.

A szervezőkA szervezők

A hölgyek versenyében sok fiatalt láthattunk, akik már igen magas szinten sajátították el a strandkézilabdázás alapjait. Egy-egy kiemelkedő tudású versenyző meghatározta a csapat eredményességét. A legtöbb találatot szerző Oláh Nóra a bronzéremig repítette a Flyerz csapatát, míg az orosházi Hunkapunki társulatából Antal Jennifer vitte a prímet a kétpontos góljaival. Teljesítményével kiérdemelte a legjobb játékosnak járó díjat, szimpatikus játékot nyújtó csapatával pedig megszerezték az aranyérmet.

A legjobb női játékos: Antal JenniferA legjobb női játékos: Antal Jennifer

A második helyen végző Balatonboglár Fonyódi Emese kiváló kapusteljesítményével is csak szétlövésre tudta kényszeríteni a végső győztest. A helyi erőkből álló tapolcai alakulat a Királylányok csapata Berecz Nikolett vezérletével a negyedik helyig tornázta fel magát. Így ezzel a szép sikerrel megmutatták, hogy Veszprém megyében is érdemes foglalkozni ezzel a sokoldalú sportággal.

A játékvezetőkA játékvezetők

A fiúk mezőnye parázs, de sportszerű mérkőzéseket hozott. A színvonalas támadásokat vezető Angry Birds fiataljai lelkesedésükkel a negyedik helyet szerezték meg, míg a harmadik helyre a veszprémi Beach Devils ért oda. Ezzel az eredménnyel Károlyfi Viktor edző kiérdemelte a torna legjobb edzője címet. A lányoknál Farkas Zsolt kapta ugyanezt az elismerést.

A győztes női csapatA győztes női csapat

Az egységes és tudatos Dabas Beach Boyz látványos játékkal jutott döntőbe – Csuka Balázs jó formájának köszönhetően –, de itt megálljt parancsolt neki a tavalyi győztes Happy Hands csapata. Nem is lehetett ez másként, hiszen a gólkirályi címet szerző Koller Tamás és a parádésan védő Valkusz Ádám a hátán vitte csapatát.

A legszebb női játékos: Nagy RenátaA legszebb női játékos: Nagy Renáta

A mérkőzéseket megtekintette és az eredményhirdetésen is megjelent a település alpolgármestere, Ferenczy Gábor egykori NB I-es kézilabdázó, Bóna Szabolcs a Borsodi Sörgyár képviselője, valamint Gál Gyula korábbi válogatott kézilabdázó és Horváth Péter versenyigazgató.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.