Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
17°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
17°C

Világbajnoki hetedik hely hiányérzettel

2014. július 15. 19:17
A magyar junior kézilabda-válogatott tehetsége, Hajtai Vanessza értékelte a horvátországi vb-szereplést.

A hetedik helyet szerezte meg a női junior kézilabda-válogatott a horvátországi U20-as világbajnokságon. Hajdu János tanítványai kilenc meccsen hét győzelmet, s két egy gólos vereséget számlálhattak a torna végén. A csapat balszélsője, a balatonfüredi Hajtai Vanessza értékelte a világbajnoki szereplést.

– Hatalmas élmény volt a világbajnokság, már azzal egy álmom vált valóra, hogy a szüleim láthatták, hogy magamra öltöm a címerest mezt – kezdte élménybeszámolóját a korábbi veszprémi játékos.

– A torna kezdetén a mérkőzés helyszínéhez közeli Durdevacban voltunk elszállásolva. Jó hangulatban teltek az edzések, s a szabadprogramokat is állandó vidámság kísérte – beszélt a csapaton belüli légkörről Hajtai. A jókedvre meg is lehetett az oka az együttesnek, hiszen két szoros győzelem mellett három magabiztos sikert aratva csoportgyőztesként várhatta a csapat a nyolcaddöntőt.

Fotó: Melczer Zsolt (archív)Fotó: Melczer Zsolt (archív)

– A védekezésünk volt elsősorban az eredményességünk kulcsa, továbbá mindhárom kapus hozzá tudott tenni a teljesítményünkhöz. S az is egy pozitív töltetet adott a csapatnak, hogy kétszer is az utolsó pillanatokig kiélezett mérkőzésen tudtuk kiharcolni a győzelmünket – tekintett vissza a csoportküzdelmekre a fiatal balszélső.

A nyolcaddöntőben újabb sima magyar győzelem következett, ezúttal Szlovénia legjobbjait győzte le a Hajdu-csapat. A legjobb négy közé jutásért Németországot kellett volna legyőznie a junioroknak, azonban a bírói felfogás nem a mieinknek kedvezett s a hét megítélt hetest már nem bírták el a lányok.

– A németek elleni meccset megelőzően kétszer is másfél órás utat kellett megtennünk. Valamint az utólagos elemzést követően kijelenthető, hogy több téves játékvezetői ítélet is sújtott minket, így sajnos nem sikerült újabb bravúrt végrehajtanunk. A csapat azonban ezt követően sem esett letargiába, átbeszéltük a hibákat, s megpróbáltunk Románia ellen javítani – tette hozzá.

Újabb egygólos vereség következett Románia legjobbjai ellen, majd a Hollandia ellen sikernek köszönhetően megszerezték a világbajnoki hetedik pozíciót. – Van bennünk némi hiányérzet, főleg a németek elleni mérkőzést illetően, ugyanakkor a szövetségi edző is azt mondta, hogy a hét győzelem melletti két egygólos vereséggel elégedettek lehetünk. Természetesen jobb helyezésről álmodoztunk, de azt hiszem eredménytől függetlenül ezek voltak azok a mérkőzések ahol igazán fejlődni tudtunk, hiszen minden mérkőzésen száz százalék körüli teljesítmény kellett a csapattól – vázolta fel az egész tornát érintő benyomásait Hajtai.

Válogatott után klubvizekre evezve a Barabás KC székhelyváltásáról elmondta: környékbeliként nehéz szívvel búcsúzott a Március 15. utcai csarnoktól és a várostól. A következő szezonbeli célkitűzésekről, pedig optimistán nyilatkozott. – Bár sokan távoznak a jelenlegi csapatból, úgy gondolom Róth Kálmán meg fogja találni azt a megoldást, amivel fényesebben szerepelhetünk, mint idén – reménykedett.

Mindössze egy hétig pihenhet, jövő hétfőn már megkezdi a felkészülést csapatával a sportoló, akinek nagy álma, hogy egyszer a felnőttek között is címeres mezbe bújhasson. Azonban elmondta, tisztában van vele, hogy ehhez még nagyon sok mindent meg kell mutatnia a kézilabdapályán.


A magyar válogatott eredményei a világbajnokságon:

Csoportmérkőzések:
Magyarország–Japán 37-19 (20-10)
Magyarország–Kongói DK 35-9 (13-6)
Magyarország–Portugália 21-20 (12-11)
Magyarország–Svédország 21-20 (10-12)
Magyarország–Franciaország 22-14 (13-6)

Nyolcaddöntő: Magyarország–Szlovénia 26-20 (15-12)
Negyeddöntő: Magyarország–Németország 20-21 (8-8)
Az 5-8. helyért: Magyarország–Románia 24-25 (15-14)
A 7. helyért: Magyarország–Hollandia 36-18 (15-11)

Zatkalik Dániel
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.