Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb ezüst a tarsolyban

2014. július 19. 12:17 // Forrás: birkozoszov.hu
Németh Zsanett kiváló birkózással jutott el a Lengyelországban rendezett Junior Európa-bajnokság döntőjébe.

A lengyelországi Katowiceben rendezték az idei junior birkózó Európa-bajnokságot. A 72 kg-ban indult Németh Zsanett remek formában birkózott, első mérkőzésén a tavalyi döntőért ismét visszavágott az azeri Alijevának, majd fehérorosz és török birkózókat is legyőzve döntőbe jutott. Ott azonban az orosz kadet-világbajnoki bronzérmes Katajeva 8-0-ra legyőzte Zsanettet.

Nem volt könnyű Németh Zsanett sorsolása, az azeri Alijeva ellen kellett először szőnyegre lépnie, aki az elmúlt évben egy Európa-bajnoki aranyat vett el tőle, sőt, a korosztály világbajnokságán is tőle kapott ki. Az idei év azonban máshogy indult, hiszen Zsani már nem egyszer visszavágott a 2013-as vereségekért. A „bosszú” még mindig tart, ami a 6-2-s magyar győzelemnél is látszott.

A következő körben Németh Zsanett fehéroroszt győzött le nagyon simán. Az elődöntőben következett a törökök legjobbja, akit Zsani még a szombathelyi kadet-világbajnokságon győzött le. Most sem lett ez másképp, igaz, a vége elég szoros lett, 3-2, de Zsani végig uralta a mérkőzést, és döntőbe jutott.

 A fináléban az ellenfél a szombathelyi kadet-vébé bronzérmese, az orosz Katajeva volt, aki a másik ágról könyörtelen szigorral jutott fináléba. Sajnos Német Zsanettnek sem sikerült megállítania, 8-0-ra győzte le a magyar tehetséget. Ezzel Zsani az elmúlt évhez hasonlóan idén is fantasztikus ezüstérmet szerzett a junior Európa-bajnokságon!


Forrás: birkozoszov.hu

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.