2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Újra a bójáké a főszerep

2014. július 23. 20:27
Az SR Sport Egyesület és az SZ&T-T Rally Team július 27-én idén már harmadik alkalommal rendezi meg a Veszprém Szlalom baleset-megelőzési nyílt napot és ügyességi versenyt az aréna parkolójában.

A rendezvényt a Pitykemotor, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprémi Autós Motoros Iskola Kft. segítségével külön programokkal is színesítik. Aki kilátogat a Veszprém Arénához, az biztos megtalálja a neki való elfoglaltságot. A gyerekeket ugráló vár, luftballon, motoros szimulátor, kerékpáros ügyességi pálya, részegszemüveg és biztonsági öv szimulátor várja.

A nagyobbaknak, „adrenalin függőknek” a Veszprém Szlalom idei harmadik fordulója nyújthat kikapcsolódást, hiszen a Dunántúli Szlalom Kupa idei hatodik fordulójának is otthont adó ügyességi versenyre már szép számmal jelentkeztek, sőt, hamarosan betelik a maximális százhúszas létszám.

A 2007 óta működő kis csapat ismét kitesz magáért, most is új pályát jelölnek ki. Az új 1750 m hosszú nyomvonal olyan elemekkel és pálya vonalvezetéssel lesz megfűszerezve amilyen még nem volt.

A viadalon több gépcsodát is megcsodálhat a nagyérdemű, csakúgy, mint Sulyok Bálintot, aki 2006-ban kezdte versenyzői pályafutását egy Trabanttal. Néhány más típusú elsőkerekes autóval való szárnypróbálgatás után 2012-ben átült egy 2800 ccm-es sorhatos BMW volánja mögé, amely a télen egy kis átépítésen esett át és most egy négyezres V8-ast terelget a nézők nagy örömére „kilinccsel előre”.

A szlalom versenyen a „nagy trabantos” Pathy László is jelen lesz, aki már a hetvenes évek óta trabantozik, s kipróbálta magát több szakágban is. A szép eredményeket elért „Laci bácsi” a szlalom, a rali, a ralikrossz szakágak után visszatér minden autósport alapiskolájához és ismét itt tekergeti a kormányt. Az egyedileg épített Trabantban sem az ülés és kormány, sem a pedálok nem a megszokott helyen találhatóak.

Akiket érdekel a technika, azok nemcsak a pálya szélén fogják szemlélni a dübörgő, füstölgő gépeket, hanem a szervizparkban is megtalálják a számukra megfelelő elfoglaltságot.

A rendezvény segítséget nyújt a közúton való szabályok, a rutin és a biztonságos járműkezelés elsajátításához, de emellett kiélhetik magukat a száguldozni vágyók is. A látványos autózások és az időre kemény harcokat vívó pilóták most is szép számmal képviseltetik majd magukat, hogy elragadják a szurkolók figyelmét.

A mezőnyben fellelhetőek lesznek majd a szépen megépített, vagy éppen széria utcai autók, a brutális teljesítményű gépcsodák, csakúgy, mint a „kilinccsel előre” autózó BMW-k, Suzukik vagy Ladák.

A következő rendezvény időpontja: 2014. szeptember 21.


Veszprém Szlalom ügyességi autóverseny

Nevezés-gépátvétel 7:00-8:30-ig, nevezői eligazítás 9:00-kor, majd rajt. Díjkiosztó a futamok után kb.: 17:00-kor.
A verseny az alábbi kategóriákban kerül kiírásra:
N1.: 0-1100ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
N2.: 1101-1500ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
N3.: 1501-ccm felett, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
A1.: 0-1100ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
A2.: 1101-1500ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
A3.: 1501-ccm felett, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
H1.: 0-1600ccm-ig, hátsókerék meghajtású gk,
H2.: 1601-ccm felett, hátsókerék meghajtású gk,
J.: Juniorok (ccm-től független 17 éven aluliak)
N.: Nők - hölgyek(típus és ccm-től független)
P.: Proto (típus és ccm-től független)          
Abszolút (Az abszolút 1-2-3. helyezett kerül értékelésre.)

A rendezvény látogatása ingyenes. További információk ITT.

vehirsport.hu