Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Eső és napsütés sem szegte kedvüket

2014. július 28. 12:46 // Forrás: ifj. Mulicz László
Július 27-én, vasárnap rendezték a Veszprém Szlalom ügyességi verseny idei harmadik fordulóját és baleset-megelőzési nyílt napot a Veszprém Aréna parkolójában.

A rendező SR Sport Egyesület és SZ&T-T Rally Team vezénylésével létrejött rendezvénye 102 nevező fogadta el a meghívást. Az esemény különböző programok – ugráló vár, mászó fal, motoros szimulátor, kerékpáros pálya, luftballon, KRESZ-teszt, biztonsági öv szimulátor, a katasztrófa védelem tűzmegelőzési programja, tesztjei – mellett a Dunántúli Szlalom Kupa hatodik fordulójának is otthont adott.

Minden készen állt egy hatalmas dzsemborira, ám a rendezők legnagyobb sajnálatára a reggeli készülődés alatti verőfényes napsütést a délelőtt locsogó eső váltotta fel. Így mindenki lesben állt, hogy mikor települhetnek ki a különböző leegyeztetett programokkal.

Fotók: Cseh ZoltánFotók: Cseh Zoltán

A szlalom versenyt már kevésbé zavarta meg a hirtelen jött tartós eső, de még így is kis csúszás került az oly jó évek óta olajozottan működő gépezetbe. A verseny a rendezők részéről a hajnali pályaépítéssel kezdődött. A reggeli napsütésben aztán szépen megtelt a szervizpark a szebbnél szebb gépcsodákkal, s kezdetét vette a gépátvétel, ahol a szakértők átnézték az autókat, hogy minden biztonsági követelménynek megfeleljenek a verseny során. A nevezések leadása után megkezdődött a gyalogos pályabejárás, hogy a versenyzők felderíthessék, milyen technikás pályával lesz dolguk a kormánytekergetés közben.

A szervezők ismét kitettek magukért, mert a már megszokott parkolóban ismét új pályát fűztek fel, amely most 1750 méter hosszúra sikeredett. A pálya bójákkal és gumilassítókkal volt tarkítva, s egy-egy lassítóban kétszer háromszor is el kellett haladni. Persze a közönség és a driftesek kedvence a körforgalom sem maradhatott ki a repertoárból csakúgy, mint az új elemként bevezetett visszafordítók.

Kilenc órakor megtartották a rendezői és versenyzői eligazítást, ahol elmondták a betartandó szabályokat és a pályáról is elhangzott néhány tudnivaló. Az első autók féltíz után indultak neki a pályának percenkénti rajtoltatással rajtszám szerinti sorrendben.

A pálya nyomvonala és az időjárás is kifogott sok-sok versenyzőn, mert vagy nem tudták megjegyezni a pályarajzon leírtakat (így többeknek érvénytelen volt az első körük), vagy az esőáztatta viacolor és fehéraszfalt tréfálta meg őket, akik esetenként megpörögtek. Az első kör ezek miatt a kis malőrök miatt kissé hosszúra sikeredett, de a végére az időjárás is megkegyelmezett: szépen kisütött a nap majd pillanatok alatt fel is száradt a pálya.

A második és a harmadik kör már zökkenőmentesen, napsütéses időben zajlott éppen csak annyi szünetet tartva, amíg összeszedték a pályabírók jegyzőkönyveit az értékelés számára. Ilyenkor volt egy lélegzetvételnyi pihenőjük a pályabíróknak, pilótáknak csakúgy, mint Bakonyi Csabának, aki egy bivalyerős Mitsubishi EVO-val örvendeztette meg a nézőket, ugyanis az összkerekes szörnyet a szűk kanyarokban is szépen keresztben terelgette.

A harmadik kör végén lehetőség volt a díjkiosztóig egy kis plusz autózásra azoknak, akik duplán neveztek, s így már nem az idővel kellett harcolniuk, hanem csak a látványra autózás volt a céljuk. A díjkiosztó ceremóniát az aréna aulájában tartották, ahova jólesett behúzódni a büféhez a nap folyamán is.

Az abszolút elsőséget Bognár Martin (Citroen) szerezte meg Kovács Szilárd és Lovász Róbert (mindketten BMW) előtt. Érdekesség, hogy a versengéshez több év kihagyás után visszatért Kis Sándor Ladájával csak egy öt másodperces bójahiba miatt csúszott le az abszolút második helyről. A díjazottak a jól megérdemelt serlegek mellett egyéb ajándékokat is átvehettek a szponzorok jóvoltából.

A kitartó, időjárással dacoló rendezők ismét jól teljesítették a rájuk szabott feladatokat és egy remek rendezvényen vannak túl, amit megismételnek szeptemberben is.

A versennyel kapcsolatos eredmények, fotók, videók, megtalálhatóak a www.szlalomracing.atw.hu weboldalon vagy a Veszprém szlalom facebook oldalán.


Díjazott eredmények

A1 kategória: 1. Sziklai Zsolt, 2. Pathy László, 3. Horváth Ádám.
A2 kategória: 1. Gazdag Judit, 2. Szollár Norbert, 3. Meszes András.
A3 kategória: 1. Bognár Martin, 2. Fodor Márton, 3. Söjtöri András.
N1 kategória: 1. Bodor Balázs, 2. Bodor Szabolcs, 3. Nagy György.
N2 kategória: 1. Mile Bence, 2. Németh Imre, 3. Mile Balázs.
N3 kategória: 1. Dr. Pintér László, 2. Pintér László, 3. Pintér Máté.
H1 kategória: 1. Hock Tamás, 2. Németh Ákos, 3. Pleiveisz Tamás.
H2 kategória: 1. Lovász Róbert, 2. Lovász Kornél, 3. Balogh Robert.
Junior kategória: 1. Nagy Richárd, 2. Czibók Péter, 2. Németh Botond.
Női kategória: 1. Szász Tina, 2. Martin Gyöngyi.
Proto kategória: 1. Kovács Szilárd, 2. Kis Sándor, 3. Schwéger Milán.
Gokart kategória: 1. Málits Krisztián, 2. Hege Barnabás, 3. Hege Zoltán.

Galéria
Veszprém Szlalom
vehirsport.hu
további cikkek
Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50 Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Rally Hungary Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Huszonnégy ország versenyzőpárosai, az Európa-bajnokság és a magyar mezőny élmenői, valamint különböző szórakoztató kísérőprogramok várják a látogatókat a rali Eb (ERC) idei szezonjának nyitófutamán, a V-Híd Rally Hungary-n, amelyet péntektől vasárnapig a HUMDA országos ralibajnokság idénykezdő viadalával együtt rendeznek meg Veszprémben és környékén. 2024. április 11. 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.