2023. június 8.
//
Medárd névnap

Két arany és egy bronz a veszprémi úszó mérlege

2014. augusztus 7. 19:25
Végh István 50 és 100 m gyorson is évjáratos csúccsal győzött, 100 m pillangón pedig harmadik lett az országos serdülő bajnokságon. Mürkli Márton három számban is a legjobbját úszta.

Július 31. és augusztus 2. között Eger adott otthont az úszók országos serdülő bajnokságnak, amelyen 58 egyesület (és a holland korosztályos válogatott) 308 úszója versengett egymással.

A Veszprémi Úszó Klubot Végh István és Mürkli Márton képviselte, akik szenzációs sikereket értek el. Végh István 50 m gyorson (ideje: 24,09) és 100 m gyorson (52,00) is évjáratos csúccsal győzött, 100 m pillangón pedig hatalmas versenyben, óriási úszással a harmadik helyen végzett.

Végh István és Mürkli MártonVégh István és Mürkli Márton

Mürkli Márton teljesítménye is dicséretre méltó, hiszen gyermek korosztályú (2002-ben született) versenyzőként vívta ki az indulás jogát a serdülők között és mindhárom számában egyéni legjobbját úszta.

A VÚK a pontversenyben a 12., az éremtáblázatban pedig a kiváló 8. helyen végzett.

vehirsport.hu

További cikkek

Úszó vb: huszonnyolc magyar indul Fukuokában
Úszó vb: huszonnyolc magyar indul Fukuokában
Sós Csaba szövetségi kapitány véglegesítette a fukuokai világbajnokságra utazó magyar úszóválogatott névsorát, mely alapján a medencés számokban 28 versenyző indul majd Japánban. Természetesen a Balaton Úszó Klub Veszprém két klasszisa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid is ott lesz a seregszemlén.
Két számban is országos bajnok lett Birnbauer Botond
Két számban is országos bajnok lett Birnbauer Botond
A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) tizennégy éves versenyzője, Birnbauer Botond 200 méter vegyes- és 100 méter hátúszásban is aranyérmet szerzett az elmúlt hétvégén Sopronban rendezett magyar paraúszó bajnokságon. Hencsei László tanítványa karnyújtásnyira van a válogatott kerettagságtól.
Párizs 2024: Rasovszky kvótáért úszik majd a vb-n 10 kilométeren
Párizs 2024: Rasovszky kvótáért úszik majd a vb-n 10 kilométeren
A nyári világbajnokságon az első három között szeretne végezni a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében Rasovszky Kristóf, hogy ezzel kvótát szerezzen a párizsi olimpiára.
Két veszprémivel lett aranyérmes a magyar úszóváltó
Két veszprémivel lett aranyérmes a magyar úszóváltó
A Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid (utóbbi kettő Balaton ÚK Veszprém) összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók világkupa-sorozata harmadik állomásának váltóversenyében, Portugáliában.
Betlehem bronzérmes Portugáliában, Rasovszky negyedik
Betlehem bronzérmes Portugáliában, Rasovszky negyedik
A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Betlehem Dávid bronzérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának harmadik állomásán, Portugáliában. Klubtársa, Rasovszky Kristóf negyedik lett.