2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Gokartverseny Veszprémben

2014. augusztus 13. 21:40
Az SR Sport Egyesület augusztus 10-én rendezte meg az első veszprémi gokartversenyt a Veszprém Fórum parkolójában lévő pályán.

A rendezvényre huszonnyolc nevező fogadta el a meghívást, akik között akadtak utcáról betévedt amatőrök, némi rutinnal rendelkezők, s olyanok is, akik már szerepeltek az országos amatőr gokart-bajnokságban is.

A vasárnap hajnali esőzés kissé nyugtalanította a rendezőket, de végül a 14 órakor kezdődő futamokat már száraz pálya várta. A nevezés után pályabejárás következett, ahol Iván András a pálya üzemeltetője és Ifj. Mulicz László, a verseny szervezője ismertette a versenyre, pályára vonatkozó szabályokat, zászlójelzéseket.

A verseny egy tízperces időmérő körrel kezdődött mindenki számára, ahol a résztvevők megtanulhatták a pálya nyomvonalát, ismerkedhettek a gokartok menettulajdonságaival, s ha már ez mind ment, kihozhatták magukból a legjobb pályaidőt. Ez kisebb-nagyobb sikerrel mindenkinek sikerült, mert volt, aki a gumifalban kötött ki, s így meg kellett állítani az időmérőt is pár percre, amíg a pályabírók visszaigazgatták a pályát.

Miután a pályán egyszerre csak öt-hat gokart tartózkodhat, több csoportban mérték meg, hogy ki milyen időeredményre képes. Az így kapott idők alapján rendezték sorba a versenyre a csapatokat. Az időmérő után két tízperces versenyt kellett teljesítenie mindenkinek a megadott csapatában és a legjobb köridőt gokartoznia, mert a két versenyben elért legjobb idők összeadódtak, s ez alapján díjaztak a szervezők.

A viadal során sorsolással döntötték el, hogy ki melyik gokarttal fog menni, így kiegyenlítettebb volt a küzdelem, mert senki sem ült kétszer ugyanabban a járműben.

A díjkiosztóra a futamok végeztével, 19 órakor került sor, ahol érmeket és serlegeket vehettek át a képzeletbeli dobogóra kerültek. Az abszolút legjobb köridőket külön díjazták, így abszolút első Temesvári Csaba (00:27,77) lett, Békefi Sándor (00:27,98) és Steierlein Dávid (00:28,02) előtt.

A versenyzőknek annyira tetszett a viadal hogy megkérték a rendezőket legyen folytatás így valószínű, hogy a pálya októbervégi bezárása előtt még csatázhatnak egyet.

A versennyel kapcsolatos eredményeket, fotókat, videókat ITT találja. 

vehirsport.hu