Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Főszerepben a kézilabda

2014. augusztus 13. 23:15
Ünnepélyes hangulatban vette kezdetét a XVIII. Cell-kupa nemzetközi kézilabdás fesztivál.

Húsz nemzet 163 csapatának játékosai és kísérői találkoztak a Veszprém Aréna előtti téren szerda este, hogy részt vegyenek a fesztivál megnyitóján. Igazi kulturális egyveleggel találkozhattak a kilátogatók. Több ország képviselői is népviseletben, zászlókba öltözve érkeztek a bevonulásra, amit a fiatal sportolók önfeledt bulizással vártak.

Fotók: Cseh ZoltánFotók: Cseh Zoltán

A szervezők a gyülekezés idejére is szolgáltattak programokat: táncbemutatók és dobosok fokozták az amúgy is fiatalosan ünnepi miliőt. Készültek a selfie-k háttérben az arénával, énekelve, táncolva, vonatozva ismerkedtek egymással a kupa résztvevői.

20 óra előtt nem sokkal mindenki elfoglalta helyét a lelátókon, a közönség először egy rövid összeállítást tekintett meg az előző évi fesztiválokról. Majd Bogi következett a színpadon, a mindössze tizenhét éves énekesnő nemcsak a hazai, de a külföldi közönség nagy részét is elvarázsolta We All című számával.

A folytatásban akrobatikus cheerleeder táncot, valamint látványos ugródeszka show-t láthatott a nagyérdemű. Ezután a csapatok képviselői zászlókkal a kezükben megkezdték a bevonulást élükön az MKB-MVM Veszprém sztárjaival, Nagy Lászlóval és Mikler Rolanddal.

A rendezvény fővédnöke dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár megnyitó beszédében kiemelte: legfontosabb feladatának azt tartja, hogy minél több fiatal sportoljon, és ismerkedjen meg az ahhoz kapcsolódó értékekkel. – Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi ifjú mosolygós tehetséget látok most – tette hozzá az államtitkár.

dr. Simicskó Istvándr. Simicskó István

Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, nem véletlen, hogy tizedszer adhat otthont a város a fesztiválnak. – Veszprém nem csak a hazai, hanem a nemzetközi kézilabda szentélye is. Azt kívánom minden játékosnak, aki pályára lép a következő napokban, hogy mihamarabb térjen vissza akár nemzetközi, akár klubszinten ide a Veszprém Arénába, hiszen a jövő nagyjai köztetek vannak – üzenete a fesztivál versenyzőinek a városvezető.

Porga GyulaPorga Gyula

Süle Dániel hivatalosan is megnyitotta a fesztivált, a gála pedig további szórakoztató programokkal – ugrókötél show, pólóvető ágyú – folytatódott. A megnyitót megtisztelte jelenlétével Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is.

Zatkalik Dániel
vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.