Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Autóverseny különleges feladatokkal

2014. szeptember 8. 18:51 // Forrás: ifj. Mulicz László
Szeptember 6-án rendezték a IV. Marsal Trophy tájékozódási versenyt, ahol a veszprémi SR Sport Egyesület három autóval képviseltette magát.

Először indult a megmérettetésen a Pathy Dániel - Turcu Laura páros. Ifj. Mulicz László egyesületi elnök másodjára vágott neki a futamnak, akit most Samu Piroska és Kovács Sándor segített, Böröczky Gergő pedig harmadszor állt rajthoz Schmidt Gábor navigálása mellett.

A Bakonyt és a Balaton-felvidéket érintő feladatokat a reggeli rajtnál kapták meg a versenyzők, akik az előre megadott időpontokba öt-tíz perces közökkel indultak Ajkáról, Pápáról, illetve Veszprémből.

A veszprémi  csapatA veszprémi csapat

Az SR Sport Egyesület versenyzői a megyeszékhelyről vágtak neki a százhúsz kilométeres szakasznak, ahol tizenöt plusz három opcionális feladat várta őket. A résztvevőknek egyebek mellett tesztkérdésekre kellett válaszolni, elakadásjelző háromszöget kellett időre szét- és összeszerelni, illetve komplett első lámpa izzócseréjét kellet végrehajtani.  

Az ajkai nomád szabadidőparkban az utolsó, egyben legnagyobb kihívás várta a mezőnyt: íjjal három lövést kellett leadni egy kör alakú céltáblára és az így elért pontokat adták hozzá a már meglévőkhöz.

A versenyben kétszáz pontot lehetett maximálisan összegyűjteni a megtalált és megoldott feladatokra, de beleszámított a megtett kilométer, a korai érkezés vagy az elvesztegetett idő is.

A versenyfeladatok nehezebbnek bizonyult az elmúlt évekhez képest, hiszen az elérhető maximum pontot senki sem tudta teljesíteni, sőt, az első helyezett is csak százötvenkilenc egységet gyűjtött.

A befutó Ajnák volt, ahol étellel, itallal várták a megfáradt utazókat. Este hat óra után tombolasorsolással kezdődött a díjkiosztó majd a dobogós helyezettek is megkapták jól megérdemelt díjaikat.

A veszprémiek közül ifj. Mulicz László 156 ponttal a harmadik, Pathy Dániel 139 ponttal a tízedik, míg Böröczky Gergő 134 ponttal a tizennegyedik helyen ért célba.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.