Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mozgalmas és sikeres tájfutó hétvége

2014. szeptember 9. 19:14 // Forrás: Mérő Edit, címlapfotó: Péntek Annamária
A hétvégén több erőpróbán is indultak a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tagjai, akik egyéniben és csapatban is számos szép eredményt értek el.

Versenyzési lehetőségekben gazdag hetet zártak Veszprém megye tájékozódási futói: szeptember első hétvégéjén négy versenyszámban is tesztelhették erőnlétüket és felkészültségüket, készülve egyúttal a következő hétvégére kiírt országos bajnokságok hasonló kihívásaira.

Szombat délelőtt Szigligeten tartották meg Veszprém megye nyílt rövidtávú bajnokságát.  A település és a vár ezúttal is nagy csatározások helyszínéül szolgált, bár most csak tájékozódási futásban mérték össze képességeiket a sportág szerelmesei 10 évestől 70 éves korig. Különlegességként, egyszersmind végső nagy erőpróbaként az utolsó pontfogást követően – mintegy „bevéve a várat” – mindenkinek meg kellett kísérelnie maradék erejével még felfutni az erődítménybe a meredek macskaköves úton, mivel a cél a várkapuban volt elhelyezve.

A rövidtávú versenyszámban dobogós helyezést elért 16 veszprémi versenyző - Fotó:: Bálint MónikaA rövidtávú versenyszámban dobogós helyezést elért 16 veszprémi versenyző - Fotó:: Bálint Mónika

A legerősebb, felnőtt férfi mezőnyt leszámítva a veszprémiek minden olyan kategóriában érmet szereztek, amelyben indultak. Sőt, tizenegyből nyolc esetben a megyei bajnoki címet is elnyerték.

Dobogós helyezettek kategóriánként:

N10: 1. Tokai-Kiss Zsófia,
N12: 1. Papp Viktória, 2. Kápolnás Kata,
N14: 1. Mérő Dominika
N21: 3. Széplaki Erika,
N40: 1. Németh Zsoltné, 2. Lendvai Katalin,
N50: 2. Böröczkyné Makai Anna,
N60: 1. Wieder Ilona,

F10: 1. Bálint Ádám, 2. Bálint Gergő,
F12: 1. Bálint Benedek, 2. Angyal Dániel, 3. Niedermayer Benedek ,
F14: 3. Bácskai Péter,
F40: 1. Németh Zsolt.


Délután került sor Veszprém megye sprint váltóbajnokságára, amelyre háromfős csapatok nevezhettek. A rendezők itt újabb kihívás elé állították a résztvevőket, akiknek a rövidtávú versennyel részben azonos, a városon át vezető pálya és a várba való felfutás után még egy rövidebb kört is meg kellett tenniük a felső vár területén. Meg kellett keresniük az ott elhelyezett ellenőrző pontokat, mielőtt váltották társukat a várkapuban.

A sprint váltón 14 éves korcsoportban megyei bajnoki címet szerzett csapat: Angyal Dániel, Mérő Dominika és Bálint Benedek a célba érkezés előtti másodpercekben - Fotó: Bálint MónikaA sprint váltón 14 éves korcsoportban megyei bajnoki címet szerzett csapat: Angyal Dániel, Mérő Dominika és Bálint Benedek a célba érkezés előtti másodpercekben - Fotó: Bálint Mónika

Ebben a versenyszámban is remekül helyt álltak a VHS versenyzői, mindhárom korcsoportban, amelyben állítottak ki csapatokat, dobogós helyeket szereztek – a legfiatalabbak és a legidősebbek mezőnyében duplán is.

Érmes helyezések:

14 éves kategóriában: 1. lett a VHS 1. sz. csapata (Bálint Benedek, Angyal Dániel, Mérő Dominika), 3. helyet ért el a VHS 2. sz. csapat (Papp Viktória, Niedermayer Benedek, Bácskai Péter)
21-es kategóriában: 3. helyezett lett a VHS felnőtt csapata (Széplaki Erika, Tüskés György, Bálint Bence)
40-es kategóriában: 1. lett a VHS 1. sz. csapata (Lendvai Katalin, Németh Zsolt, Németh Zsoltné), 3. helyezést sikerült elérnie a VHS 2. sz. csapatának (Bácskai Péter, Palumbi Edit, Böröczkyné Makai Anna) .

Középen a 40-es kategóriában aranyérmes csapat: Lendvai Katalin, Németh Zsolt és Németh Zsoltné, valamint (tőlük jobbra) a bronzérmet nyert Böröczkyné Makai Anna, Bácskai Péter és Palumbi Edit - Fotó:Bálint MónikaKözépen a 40-es kategóriában aranyérmes csapat: Lendvai Katalin, Németh Zsolt és Németh Zsoltné, valamint (tőlük jobbra) a bronzérmet nyert Böröczkyné Makai Anna, Bácskai Péter és Palumbi Edit - Fotó:Bálint Mónika


Vasárnap már más helyszínen, Zirc-Kardosrét térségében rendezték meg Veszprém megye nyílt pontbegyűjtő csapatbajnokságát, ahol ugyan kisebb nevezői létszámmal bonyolították le a versenyt, de büszkeségre adhat okot, hogy a kijelölt feladatot sikeresen teljesítő veszprémi csapatok mindhárom kategóriában a képzeletbeli dobogóra állhattak.

Eredmények:

14-es kategória: 1. helyezett: Bácskai Péter, Bálint Ádám, Papp Viktória; 2. helyezett: Angyal Dániel, Bálint Benedek, Mérő Dominika.
19-es kategória: 1. helyezett: Bálint Bence, Mérő Edit, Széplaki Erika.
40-es kategória: 1. lett a helyszínen összeállt vegyes csapat, Palumbi Edit, Németh István és Mentler  Balázs; 2. helyezett Böröczkyné Makai Anna, Németh Zsolt és Németh Zsoltné.

A csapatverseny mellett lehetőség adódott egy-egy pályát egyedül is teljesíteni; itt egyéniben, nyílt könnyű kategóriában a távot legjobb idővel abszolváló Miskey Bendegúz aranyérmet, Török Bence pedig bronzérmet érdemelt ki.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.