2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Ismét Veszprém Szlalom

2014. szeptember 15. 10:58
ifj. Mulicz László
Az SR Sport Egyesület és az SZ&T-T Rally Team szeptember 21-én idén már negyedik alkalommal rendezi meg a Veszprém Szlalom baleset-megelőzési nyílt napot és ügyességi versenyt az aréna parkolójában.

A rendezvényt a Pitykemotor, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Veszprémi Autós Motoros Iskola Kft. segítségével külön programokkal is színesítik.

A szeptember 16-22. közötti mobilitási hét és autómentes nap programjai között igazi csemegére számíthat, aki vasárnap kilátogat a Veszprém Arénához. A gyerekeket ugráló vár, luftballon, motoros szimulátor, kerékpáros ügyességi pálya, részegszemüveg, biztonsági öv szimulátor, tűzmegelőzési felvilágosítások, tesztek, és 11 órakor roncsvágási bemutatók várják.

A nagyobbaknak, „adrenalin függőknek” a Veszprém Szlalom idei harmadik fordulója nyújthat kikapcsolódást, hiszen a Dunántúli Szlalom Kupa idei hatodik fordulójának is otthont adó ügyességi versenyre már szép számmal jelentkeztek, sőt, hamarosan betelik a maximális százhúszas létszám.

A 2007 óta működő csapat ezúttal is új, 1450 m hosszú nyomvonalú pályát jelölt ki új elemekkel és vonalvezetéssel.

A viadalon több gépcsodát is megcsodálhat a nagyérdemű csakúgy, mint Szalai Gergőt, aki 2006-ban kezdte pályafutását egy Lada Samara volánjánál. Később egy Suzuki Swift GTI-vel küzdött a másodpercek ellen, s most – maradva a Suzuki márkánál – egy nem mindennapi látványt nyújtó hátsókerék meghajtásura átépített sedant terelget a nézők és a mellé beülő bátrabbak nagy örömére.

Akiket érdekel a technika, azok nemcsak a pálya szélén csodálhatják meg a dübörgő, füstölgő technikákat, hanem a szervizparkban is megtalálják a számára megfelelő elfoglaltságot. 

A rendezvény segítséget nyújt a közúton való szabályok, a rutin és a biztonságos járműkezelés elsajátításához, de emellett kiélhetik magukat a száguldozni vágyók is. A látványos autózások és az időre kemény harcokat vívó pilóták most is szép számmal képviseltetik majd magukat, hogy elragadják a szurkolók figyelmét.

A mezőnyben fellelhetőek lesznek majd a szépen megépített, vagy éppen széria utcai autók, a brutális teljesítményű gépcsodák, csakúgy, mint a „kilinccsel előre” autózó BMW-k, Suzukik vagy Ladák.

Az év folyamán még egy rendezvényre kerül sor, ahol egyéb programokkal is színesítik majd az eseményt.


Veszprém Szlalom ügyességi autóverseny

Nevezés-gépátvétel 7:00-8:30-ig, nevezői eligazítás 9:00-kor, majd rajt. Díjkiosztó a futamok után kb.: 17:00-kor.
A verseny az alábbi kategóriákban kerül kiírásra:
N1.: 0-1100ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
N2.: 1101-1500ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
N3.: 1501-ccm felett, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
A1.: 0-1100ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
A2.: 1101-1500ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
A3.: 1501-ccm felett, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
H1.: 0-1600ccm-ig, hátsókerék meghajtású gk,
H2.: 1601-ccm felett, hátsókerék meghajtású gk,
J.: Juniorok (ccm-től független 17 éven aluliak)
N.: Nők - hölgyek(típus és ccm-től független)
P.: Proto (típus és ccm-től független)          
Abszolút (Az abszolút 1-2-3. helyezett kerül értékelésre.)

A rendezvény látogatása ingyenes. További információk ITT.

vehirsport.hu