2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Csúcsrangadó az idény elején

2009. augusztus 28. 17:20
Szombaton első ízben rendezik meg a férfi kézilabda Szuperkupát. A kecskeméti rangadón a Szeged és a Veszprém gárdája csap össze.

A hagyományok szerint a Szuperkupa a bajnok és a kupagyőztes között zajlik. S noha a 2008/2009-es idényben mindkettőt bezsebelte Mocsai Lajos együttese, mégis megrendezik a rangos sporteseményt.

– A szombati esemény első sorban egy reklámértékű kupa, amelynek a legfontosabb célja a kézilabda népszerűsítése. Mindkét fél tisztességesen készül a megmérettetésre. Dinamikus, kreatív mérkőzést fogunk látni. Külön örömömre szolgálna, ha a túlzott küzdelem helyett ezúttal gálamérkőzést játszanánk. Motivált a csapatom, így ezt a mérkőzést is nagyon komolyan vesszük – mondta Mocsai Lajos a tízgólos hazai sikerrel zárult Tatabánya elleni nyitómérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A Tisza-partiaknak van törlesztenivalójuk a mieinkkel szemben, az előző kiírásban ugyanis a két ősi rivális valamennyi találkozóján vesztesként hagyták el a pályát. Vladan Matic edző a találkozón biztosan nem számíthat Andjelkovic játékára, aki a felkészülés során a franci Ivry ellen szenvedett vállsérülést.

A Tatabánya elleni meccst kihagyó Iváncsik Grgő viszont nagy valószínűséggel már ott lesz a társakkal.

A meccs felvezetéseként 15 óra 30 perckor kezdődik a Budapest Bank Kecskemét KSE és a szlovákiai Tatran Presov (Eperjes) közötti, NB I-es bajnoki kézilabda összecsapás. A Sport Klub televízió mindkét összecsapást élőben közvetíti.

A program

Kecskemét, 2009. augusztus 29.

15.30 Budapest Bank Kecskemét KSE–Tatran Presov (tv: Sport Klub)
Budapest Bank férfi kézilabda liga
18.00 MKB Veszprém KC–Pick Szeged (tv: Sport Klub)
Szuperkupa mérkőzés 

Zatkalik Dávid

További cikkek

Norvég kapust igazol a Pick Szeged
Norvég kapust igazol a Pick Szeged
Emil Kheri Imsgard, a norvég Elverum HB kézilabdakapusa jövő nyártól a magyar bajnok Pick Szeged játékosa lesz.
Bécsi Nikolett öt éremmel tért haza a nemzetközi versenyről
Bécsi Nikolett öt éremmel tért haza a nemzetközi versenyről
A Padányi TKD Veszprém kiválósága, Bécsi Nikolett három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett az Eagles-kupa nemzetközi nyílt tékvandó-megmérettetésen.
Három veszprémi készülhet a horvátok ellen
Három veszprémi készülhet a horvátok ellen
Férfi futsalválogatottunk második vb-selejtezőjén, pénteken a horvátok otthonában lép pályára. A keretben ott van a Veszprém három kiválósága Spandler Mátyás, Tatai József és Kártik Zsombor.
A kormánnyal tárgyal a polgármester a Bakonykarszt megmentéséről
A kormánnyal tárgyal a polgármester a Bakonykarszt megmentéséről
Nehéz helyzetbe sodorta a Bakonykarsztot az energiaválság: a villamosenergia elszabaduló ára miatt a jövő évben olyan mértékben növekedni fognak a víziközmű-szolgáltató költségei, amit a tulajdonos önkormányzatok már képtelenek kifizetni.
Csonka Anikó világcsúccsal lett világbajnok
Csonka Anikó világcsúccsal lett világbajnok
A veszprémi Lovassy László Gimnázium történelemtanára, Csonka Anikó a saját világcsúcsát túlszárnyalva megnyerte az elmúlt hétvégén Németországban rendezett erőemelő világbajnokságot.