2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Száguldás alig pár centire a föld felett

2014. október 15. 19:45
ifj. Mulicz László
Október 12-én lezajlott az SR Sport Egyesület és a Veszprém GoKart által rendezett szezonzáró gokart bajnokság a Házgyári úti pályán, amely a hónap végén télire bezárja kapuit.

A reggeli őszi, ködös időjárás ellenére a futamok rajtjára szépen kisütött a nap és tíz órakor vidáman, már szinte nyári melegben kezdtek neki a körözésnek a versenyzők.

A nyomvonal már ismert lehetett azok számára, akik az elmúlt hetekben már kilátogattak, de most mégis valami új várta őket. Ugyanis a meglévő pályát a rendezők kissé átalakították, így hosszabb lett és új kanyarokkal is bővült a nyomvonal egy része.

Először a gyerekek futották meg időmérő köreiket kétszer hármas csoportokban, majd a felnőttek küzdöttek egymás és az idő ellen. A sorsolással kialakított ötfős csoportok mindegyike erősre sikeredett, hiszen mindegyikben szép számmal akadtak olyanok, akik az abszolút időkért küzdöttek.

Minden versenyző mehetett háromszor hét percet a kijelölt három gokarttal és a három idejének átlaga adta a végeredményt. Így mindenki minden gokartot meg kellett, hogy tanulja kezelni, hiszen egy kis eltérés azért mindig van a technikák között, akárhogy is egyformának tűnnek. A pályán nem volt elég tövig nyomni a gázt. A fizikai erőlét, és az ügyesség mellett az észre is szükség volt, hogy egy hibátlan kört össze tudjanak rakni a pilóták. Nem volt mindegy ugyanis, hogy ki hogyan veszi a féktávokat, illetve milyen ívben a kanyarokat.

Az erős mezőnyben szoros küzdelmek árán kerültek fel a felíró táblára az időeredmények, ahol nyomon lehetett követni verseny közben is, hogy ki hogyan teljesített, mennyit kell még javítania egy-egy jobb helyezés eléréséhez. A pályára és a technikára legjobban Klepeisz Zoltán érzett rá, hiszen ő végzett az abszolút első helyen, megelőzve a második ifj. Mulicz Lászlót (SR Sport egyesületi tag) és Kapcsándi Norbertet.

A csoportok dobogós eredményei

Gyerekek: 1. Vida Péter, 2. Kiss Máté, 3. Kecskés Márton

Felnőttek:
I. csoport: 1. Ifj. Mulicz László, 2. Kovács Kristóf, 3. Ender Martin
II. csoport: 1. Klepeisz Zoltán, 2. Gáspár Erik, 3. Gulyás Ádám
III. csoport: 1. Kapcsándi Norbert, 2. Békefi Sándor, 3. Csongrádi Gergő

A gokart-pálya jövőre újra kinyitja kapuit, de addig sem kell unatkozni az autósport kedvelőinek, hiszen az SR Sport egyesület mindig kitalál valamit. Terveikben szerepel még a győrzámolyi fedett gokart-pályán egy kis őszvégi versengés, de már folynak az előkészületek a jövő évi Veszprém Szlalommal kapcsolatban is. Az év végén pedig tervben van a Mikulás Rallye, ahol szintén képviseltetik magukat.

vehirsport.hu