Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Vb-bronzérmes lett az almádi lány

2014. október 19. 20:42
Kiss Maja kumite küzdelem versenyszámban bronzérmet nyert, formagyakorlat versenyszámban pedig az ötödik helyen végzett a lengyelországi korosztályos vb-n.

Október 15-19. között a lengyelországi Szczeczin adott otthont a korosztályos karate-világbajnokságnak, amelyen harminchat ország ezerhétszáz versenyzője mérte össze tudását.

A Shotokan Dojo-k Szövetségének válogatott kerettagjaként és edzőjeként a balatonalmádi Shotokan Karate-Do SE Nippon Dojo színeiben Kiss Maja és edzője, Rézmüves Miklós is részt vett a rangos, színvonalas versenyen.

Kiss Maja kumite küzdelem versenyszámban bronzérmet nyert, formagyakorlat versenyszámban pedig az ötödik helyen végzett.

Maja kilencéves, három éve karatézik. Balatonfűzfőn él szüleivel, a fűzfői Irinyi János általános iskola tanulója. A Balatonalmádi Shotokan Karate-Do SE sportolója Rézmüves Miklós 5. danos sensei tanítványaként jár rendszeresen edzésre Balatonalmádiba, a Györgyi Dénes Általános Iskola sportcsarnokába.

Szorgalmas, kitartó munkájának és a karate harcművészet szeretetének köszönhetően jutott el idáig. Az év elején már részt vett az egri Európa-bajnokságon, ahol csapatban ezüst-, egyéniben bronzérmes lett. A heti négy-öt edzésen és a nyári edzőtáborokon nyújtott maximális helytállása meghozta ezt a nagyszerű sikert.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.