Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Világbajnok lett a veszprémi karatéka!

2014. október 23. 16:18
A Veszprémi Shotokan Karate Club SE egy arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel járultak hozzá a magyar válogatott sikeréhez a gyermek, kadet és junior karate-világbajnokságon.

A lengyelországi Szczecin városában rendezték meg a gyermek, kadet és junior karate-világbajnokságot, amelyen harminchat ország ezernégyszáz versenyzője mérte össze tudását.

A Veszprémi Shotokan Karate Club SE három fővel (Bartos Bonita Kíra, Urbán Tamás és Vasas Bendegúz) képviselte városunkat a válogatottban.

Az első versenynapon Bartos Bonita Kíra a harmincöt fős formagyakorlat mezőnyben két tizeddel csúszott le a legjobb tizenkettőről. Küzdelem kategóriában a 150 cm alatti, 11-12 éves lányoknál – az edzői instrukciókat követve – harmadikként zárt a tizenegy fős mezőnyben.

A nap végén Vasas Bendegúz is tatamira lépett a csapat küzdelmek során. Rotációs csapat küzdelemben az angol csapat megállította a mieinket, de így is sikerült elcsípni a bronzérmet. A hagyományos ippon shobu csapatküzdelemben a házigazda legyőzése után az oroszok következtek, akik szintén nem jelentettek akadályt, így a magyar junior csapat vasárnap döntőzhetett az angolok ellen. Vasas Bendegúz mindkét meccsét hozta.

A második versenynapon Urbán Tamás a mini-kadet (13-14 év) kategória formagyakorlatában nem tudott bejutni a legjobb tizenkettő közé. Kumite küzdelemben azonban a döntőig menetelt, amit vasárnap rendeztek.

A veszprémi küldöttségA veszprémi küldöttség

Ezután ismét Vasas következett. Csapat formagyakorlatban a harmadik helyen jutott a legjobb négy közé.  Egyéni küzdelemben (junior kategória) nagyon erős mezőny várt rá, tele Eb- és vb-érmesekkel. Ám az elszántság és a felkészülés megmutatkozott, bejutott a legjobb nyolc közé, majd nagyon szoros mérkőzésen maradt alul skót ellenfele ellen.

A harmadik versenynap a döntők napja, szerencsére érdekeltek voltak a mieink is. Vasasék csapat formagyakorlatban bronzérmet, csapat küzdelemben pedig ezüstérmet szereztek. Következett Urbán Tamás egyéni küzdelme. A fiatal karatéka fegyelmezetten betartotta a mérkőzés előtti edzői instrukciókat, így legyőzte román ellenfelét, s világbajnok lett.

A veszprémiek tehát egy arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel járultak hozzá az eddigi legsikeresebb utánpótlás versenyhez. Az országok összesítésében Magyarország a hetedik helyen végzett. Az edzői munkát Fuit Vilmos végezte.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.